OT: datové schránky mimo ČR
Evo,
skutečně se plánovalo, že obsluhovat datové schránky půjde i z druhého konce světa z nějaké internetové kavárny.
Datové schránky ale vyžadují nějaké zásuvné moduly, které se údajně v internetové kavárně nedají nainstalovat.
Tak snad jen z vlastního počítače, když budete mít v cizině připojení.
Hezký den!
Re: OT: datové schránky mimo ČR
Pavle, z druhého konce světa jsem tedy datovky ještě nezkoušela :-) ale předpokládám, že téměř každý má na cestách k dispozici vlastní notebook - netbook - tablet - smartphone či cokoliv, z nějž lze datovky obsluhovat :-) A wifi připojení je dnes už k dispozici na spoustě míst ;-)
Re: OT: datové schránky mimo ČR
Evo,
tam kam jezdím je to s připojením problematické. :-))
Ale psal jsem to proto, že mi nesplněné sliby o možnosti vybírat datové schránky připoměly současnou kampaň kdy Andrej a Simona slibují, jak krásně bude fungovat elektronická evidence tržeb.
Na jednoduchou otázku, proč zatěžovat cca 600 000 podnikatelů, když těch kdo podvádí budou jednotky tisíc, maximálně několik desítek tisíc, odpovědět neumí.
Hezký den!
Re: Mohu podat přiznání na jiném FÚ?
Františko,
podle § 75 DŘ má nesprávný správce daně neprodleně podání postoupit příslušnému správci daně.
Ale nikdo Vám nezaručí, že se do termínu k podání DP tak skutečně stane. Potom jste podala opožděně.
Já bych investoval do pošty a poslal na správný FU.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2015 17:44
Je možné podat daňové přiznání, na jiný FÚ, než mám trvalé bydliště ? Můj příslušný FÚ je podle trvalého bydliště K. Vary, ale já studuji v Plzni.