opravdu nikdo neví?
>Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně srážkové
>daně.
>
>Od určité doby je na registračním formuláři možnost
>zatrhnout, zda se přihlašujeme ke srážkové dani za FO
>nebo za PO.
>
>Myslela jsem si, že když jsme se registrovali jenom za
>FO, nemusíme podávat roční vyúčtování srážkové daně
>(nulové) za PO.
>
>Ale všimla jsem si, že na Rozhodnutí o registraci,
>které jsme následně obdrželi z FÚ, toto rozlišení není.
>
>Děkuji předem za vysvětlení.
>
>
Re: opravdu nikdo neví?
Moc děkuji za reakci. A roční vyúčtování dáváte jen za FO, jak jste se sami zaregistrovali? Nebo posíláte i nulové za PO?
Právě že dáváme od roku 2010 pouze za FO. Platíme na účet, pod který spadají srážkové daně FO.
A před cca 2 měsíci jsme v daňové informační schránce zjistili, že nás evidují k dani srážkové PO. Ale nikdy jsem nic na účet srážkové PO neplatili, nikdy jsme vyúčtování ke srážkové PO nedávali.
Mně si takhle mezi sebou přepálkovali 4 úřednice, než jsem se dostala k té "správné" / správce daně - registrační oddělení zástup za nemocnou - registrační oddělení ta správná - správce daně ale pouze pro daně z mezd. Ta mi nadiktovala, co přesně s tím. Což jsem udělala. Ale stejně to máme na stránkách DIS stále špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2015 9:41
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně srážkové daně.
Od určité doby je na registračním formuláři možnost zatrhnout, zda se přihlašujeme ke srážkové dani za FO nebo za PO.
Myslela jsem si, že když jsme se registrovali jenom za FO, nemusíme podávat roční vyúčtování srážkové daně (nulové) za PO.
Ale všimla jsem si, že na Rozhodnutí o registraci, které jsme následně obdrželi z FÚ, toto rozlišení není.
Děkuji předem za vysvětlení.