Re: Pracovní smlouva prodavaček
ta pracovní doba tam je takto standartní,ale program vždy vygeneruje 5 denní prac.dobu a 40 hodin týdně..,tak jsem to chtěla napsat správně,jak to opravdu mají. Mám tedy napsat nerovnoměrná pracovní doba..ale co ty dny a hodiny. Nebo to tam rozepsat...?
Re: Pracovní smlouva prodavaček
V úvahu přichází více možností:
- nepotřebuji nic se zaměstnancem sjednat = v PS nebo v písemnosti vydané dle § 37 odst. 1 ZP zaměstnance informuji o PD a jejím rozvržení (i v PS se jedná o informaci, nikoliv o dohodu),
- potřebuji sjednat např. kratší PD, jinou úpravu PD, pracovní pohotovost = sjednám v PS nebo v jiné dohodě, v ostatním postupuji dle předchozího bodu,
(- pokud chci být nerozumný zaměstnavatel, v PS nebo v jiné dohodě sjednám i to, o čem jako zaměstnavatel rozhoduji ve své kompetenci, např. rozvržení PD, začátek a konec směn apod. = toto nedoporučuji!).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2015 11:36
Dobrý den, klient zaměstnává prodavačky ,které se většinou pravidelně střídají obden - a odpracují 9-10 hodin, pak dělají i v sobotu a něděli. Jak to mám naformulovat správně do pracovní smlouvy? Díky