Re: sleva na poplatníka
Pak by se mělo jednat o dodatečné přiznání k dani z příjmů za rok 2013 (ne opravné).
Dodatečné přiznání by se mělo podat do konce měsíce po měsíci kdy jste zjistila, že byla daň nesprávně vyměřena. Jaké datum je uvedeno na (dodatečném?) daňovém přiznání jako datum zjištění a kdy bylo na FÚ toto daňové přiznání podáno?
Jé, vy mě zpovídáte z něčeho, čemu nerozumím, v roce 2013 jsem pracovala celý rok, zákon tehdy neumožňoval uplatnit slevu na dani a nyní to jde, tak to nechci nechat státu, v roce 2015 už nepracuji. Zdálo se mě to hodně peněz, proto jsem se dovolila zeptat.
Zkusíme to znovu
Podívejte se na daňové přiznání, které se nyní podávalo, na první stranu.
Bod 3 DAP
Je tam křížek u řádné - opravné - dodatečné ?
Pokud dodatečné - jaké datum je uvedeno u "Důvody pro podání dodatečného DAP zjištěny dne" ?
Kdy bylo toto přiznání podáno na finanční úřad?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2015 12:18
Prosím, jsem pracující důchodce, nechala jsem si udělat opravné DP za rok 2013 a uplatnila slevu na poplatníka. Prosím, myslíte, že to mám dobře ? Podle toho přiznání by mě FÚ měl vrátit 12x2070.- tj. 24840 Kč??
Ta účetní společnost mě řekla, že budu platit pokutu za opravné DP 500.- Kč
Prosím, odpovězte mi, děkuji Ivča