Re: Uplatnění slev na dani
v tom případě si oba vyžádejte od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte daňová přiznání. V něm on uplatní ty úroky a vy je tam neuvedete.
Je potřeba ty předchozí přiznání nějak rušit, k daňovému přiznání něco předkládat? A co ty vyplacené peníze? Vrátit zaměstnavateli nebo přímo úřadu nebo se to započte? Mimochodem máme společný účet, tudíž účet, ze kterého to budeme vracet bude shodný s tím, kam poté peníze zašlou.
Děkuji Klára
třeba rušit, k DP přiložíte kopie životky, kterou jste uplatnila u zaměstnavatele, přítel potvrzení o zapl.úrocích + kopii hypotéční smlouvy, výpis z LV (požaduje-li to zákon). Vyjde-li nějaká daň k zaplacení, budete platit FÚ. Nemohou započíst vaši daňovou povinnost s jeho doplatkem daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2015 12:29
Dobrý den, prosím o radu, jsem na rodičovské dovolené, od dubna 2014 mám poloviční úvazek. Zaměstnavateli jsem předložila úroky z hypotéky a životních pojištění, které máme s přítelem oboje společně, on mi vždy píše prohlášení o neuplatnění. Každoročně mi při plném úvazku vraceli kolem 14 tisíc a letos jen jeden tisíc. Mzdová mi řekla, že je to proto, že jsem měla nízkou mzdu. Což jsem bohužel netušila, když nevím kolik na daních musím odvést, aby mi to vyšlo stejně. Je možné provést nějakou nápravu? Zrušit nebo opravit mé přiznání, doplnit přítelovo? Přece jen jedná se o dva rodičovské příspěvky. Prosím pomozte.