Roční zúčtování

• (neregistrovaný)

17. 3. 2015 13:39

Prosím o radu. Manžel doložil do práce úroky z úvěru k ročnímu zúčtování, dnes donesl výplatní lístek a nějak mi to nesedí. Měli by nám vracet více podle toho co jsem vypočítala. Je možné po účetní chtít nějaké potvrzení nebo něco, že tam opravdu dala to co měla? Vypadá to, že tam nedala všechny úroky. Dokonce i ten výplatní lístek je nějaký podivný. Přece čistá mzda + roční zúčtování musí dát častku co mu přišla na účet a to vůbec nesedí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2015 14:11

Pavča (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování
      A nemá manžel třeba ještě nějaké srážky z čisté mzdy - za stravenky, za telefony?
      Pokud manžel nějak déle v roce 2014 nemarodil, tak by přibližně měla vratka daně činit 15% z té nezdanitelné částky (úroky, penzijko, životko). Tyto částky pouze snižují základ daně nikoliv přímo daň samotnou.

• 17. 3. 2015 18:14

Aladu (neregistrovaný)

Já jsem si dělala přiznání do formuláře na PC a tam jsem zjistila, že nám nejspíš mají vracet více. Uplatňuje 2 děti, z toho jedno mu jeden měsíc vůbec nezapočítali. Daňové bonusy taky neměl vyplacené. A 15% mi vůbec nesedí na tu částku. Srážky žádné nemá, stravné plně hradí zaměstnavatel. Trochu účetnictví rozumím, ale toto jsem ještě řešit nemusela.

• 17. 3. 2015 19:58

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Může zkusit požádat o Výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob za rok 2014.

http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5460-1_19.pdf?201503171954

• 17. 3. 2015 20:17

Aladu (neregistrovaný)

Děkuji, zítra ho za mzdovou pošlu. Nesedí mu ani výplatní páska.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).