Re: Paušální výdaje a bonus na dítě
To jsem ráda, moc děkuji.
Ano děti jsou naše společné a já pracuji na plný úvazek.
Nevadí, že už mi mzdová účetní provedla roční zúčtování bez uplatnění bonusů? Daňové přiznání si podám sama, ale aby to nebyl problém ze strany zaměstnavatele?
Děkuji a přeji pěkný večer Marta
Re: Paušální výdaje a bonus na dítě
Dobrý večer, ze strany zaměstnavatele by žádný problém nastat neměl. Zjistila jste až po daňovém vyrovnání v rámci ročního zúčtování u zaměstnavatele, že žádný z vás neuplatnil slevu na děti. Máte právo podat daňové přiznání a děti uplatnit. Zaměstnavatele se to netýká, jen na potvrzení mzdová účetní zaškrtne políčko, že daňové vyrovnání bylo provedeno a s jakým výsledkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2015 20:48
Dobrý večer,
prosím pěkně o radu, zda když mi mzdová účetní už udělala roční zúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti, můžu si ještě podat v řádném termínu daňové přiznání sama a uplatnit bonusy na děti? Partner bude uplatňovat paušální výdaje a bonus tedy nemůže využít. Předem moc děkuji za radu. Nějak jsme to letos popletli. Marta