Re: souběh exekuce a insolence
Žádost je žádost, pokud tam není doslova, že insolvenční řízení bylo zahájeno, tak bych to poslala na tu exekuci, jelikož přišlo to nabytí právní moci, ale sledujte to. A nejlepší je se zeptat správce insolvenčního řízení, kterého má ten zaměstnanec, tj. podle mě ho ještě ani nemá, protože podle mě nebylo zahájené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2015 9:04
Dobrý den, prosím zkušené mzdové účetní o radu: zaměstnanci přišla v listopadu 2014 exekuce na plat, prozatím bez nabytí pr. moci,takže jsme mu prováděli srážky a prozatím deponovali. 16/3 podal návrh na os.bankrot a hned 17/3 byla žádost kvůli formálním nedostatkům soudem zamítnuta s tím, že je zde 15ti denní lhůta na odvolání.Toto víme pouze sledováním stránek ins. soudu, neboť nás na to, že bude podávat žádost o odlužení zaměstnanec sám upozornil. No a dnes přišlo nabytí právní moci na listopadovou exekuci.
Nevím si s tím rady - je třeba exekutorovi zaslat deponované částky - a to kdy? ihned nebo počkat na zpracování příštích mezd a zaslat najednou i s "čerstvou" srážkou, nebo se vyčká po dobu odvolací lhůty u zamítnuté insolvence? Vím, že kdyby insolvence zamítnutá nebyla, že bych v okamžiku uveřejnění podání žádosti již exekutorovi nic neposílala a vyčkávala na rozhodnutí ins.správce, co s deponovanou částkou - ale takhle, jak se to časově sešlo, jsem na vážkách. Moc všem děkuji. Inkaa