OSVČ-ÚP a přídavek na dítě

• (neregistrovaný)

19. 3. 2015 9:04

Dobrý den, prosím: nevěsta mi přinesla " Rozhodnutí"z ÚP ohledně přídavků na dítě. vyřizuje si toto sama. Já se bohužel nemohu dopočítat částky, kterou ÚP uvádí u mého syna. Vím, že se vychází z r. 2013. Co se započítává u OSVČ? Studovala jsem jak v historii, tak jsem se dívala i na příslušný zákon/117/1995/. V par. 5 ost. 1 a2 se píše příjmy po odpočtu výdajů, SP, ZP a daně. Pokud dobře chápu tak to jsou příjmy-výdaje-zaplacené SP a ZP a daň? Paní tu uvádí mnohem vyšší částku. Nepřihlížím, k tomu, že u OSVČ se započítává jiná částka/toto se mého syna netýká, příjem má vyšší/. Vím, že nyní je již pozdě, ale ráda bych měla přehled do budoucna. Spolu vychovávají pět dětí a bohužel na toto období jim RP odejmuli. Rozdíl činila jen malá částka. Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2015 13:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: OSVČ-ÚP a přídavek na dítě
      Myslím, že nejlepší je zeptat se přímo na SSP. Měli by to být skutečně příjem za rok 2013, ale co když počítají příjem po odpočtu výdajů za 2013 a odčítají pojistné a daň zaplacené v r.2013 za rok 2012, já bych se tady už ničemu nedivila. Chápu, že u více dětí je to již problém,když přídavky odejmou pro malý rozdíl. a na odvolání je již zřejmě pozdě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).