Re: poskytnutí služby do EU neplátci dan
Já si myslela, že Slováka napráskáme už tím, že na našem fú podáme vysvětlení, dodáme fakturu - a náš fú se spojí s fú Slováka a budou po něm vyžadovat splnění daňové povinnosti. Místo toho nám bylo sděleno, že dph pravděpodobně budeme muset zaplatit my.
Ten řádek 26 dph - je to možné?
Re: poskytnutí služby do EU neplátci dan
a proč by se na FÚ měli snažit, když je jednodušší od vás vybrat DPH
vy ale nejste plátci ale osoba ident. k DPH, tak proč byste měli platit DPH na výstupu
bohužel s tím ř. 26 vám neporadím, nejsem odborník na DPH
doporučuji obrátit se na daňového poradce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2015 9:47
Dobrý den, prosím o ujištění, zda jsem dobře pochopila diskuze na tomto foru z minulosti.
OSVČ, neplátce dph, je registrován jako osoba identifikovaná k dani, vystavil fakturu za služby pro osvč na Slovensku. Že Slovák má neplatné dič a není plátcem dph jsme zjistili pozdě, pán nebere telefony, je celkem jisté, že se jako osoba ident.k dani na Slovensku nezaregistruje. Podali jsem SH s chybným DIČ a vysvětlili na fú, jak se věci mají - podle fú prý budeme muset dph zaplatit my. Prosím o ujištění, zda jsem správně pochopila starší diskuze - můžu podat na fú přiznání k dph a místo do řádku 21 vyplnit řádek 26, a tím pádem
souhrnné hlášení nepodávat? A dph neplatit? Předem děkuji za odpověď.