Re: prosím radu ohledně dotací
ad 1. po ukončení rekonstrukce 021/042 tu část hrazenou z vlastních prostředků a 347/042 část hrazenou z dotace. Co máte na 021, zařadíte a odpisujete.
ad 2. nevím, jestli to dělám správně, ale na OPPI jsem také měla nákup strojů a dokud nepřišly z ministerstva peníze, nechávala jsem na 042..... neměla jsem jistotu, kolik opravdu zaplatí, jestli něco někde nepokrátí
Re: prosím radu ohledně dotací
Tak na základě rozhodnutí můžete zařadit tu odpisovanou část do majetku a na 042 nechat jen to, co pokryje dotace...já jsem asi přehnaně opatrná. ALe mám bohužel s dotacemi svoje zkušenosti...
Tím Vás nechci nijak děsit, u společnosti, které se týkají ty moje dotace, jsou takové specifické podmínky a všechno funguje trochu blbě...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2015 11:01
Dobrý den, prosím zkušenější o radu ohledně účtování dotací OPPI
1. dotace
dotace na rekonstrukci budovy - přijaté faktury 042/321
po vyplacení dotace 221/347, dotaci nezdaňuji, jedná se HIM.
Po ukončení rekonstrukce, zaúčtování 021/042 a interním dokladem ponížím cenu HIM o dotaci 347/021. Ze zbylé částky na účtě 021 budu daňově odepisovat.
2. dotace
dotace na HIM stroje - přijaté faktury 042/321,
dotaci jsme zatím neobdrželi, nevím zda mohu majetek zatřídit a zatím nebudu odepisovat a jak potom s dotací, když jsou stroje přiřazeny pod svým číslem jako HIM.
Děkuji moc za Vaše odpověd.