Re: Vratka v zaměstnání a osvč
Zkuste si DP vyplnit v EPO. Provede Vás to tam a nasměruje.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
V zaměstnání jste nepodepsala v růžovém Prohlášení 3. a 4. stranu s žádostí o roční zúčtování daně?
to epo jsem zkoušela, ale přiznám se, že jsem tam nenašla případ již udělané vratky od zam. (tedy nevím kde to hledat), bylo mi jen řečeno, že mám udělat dodatečné dp. Prohlášení jsem podepsala tak jako pokaždé jen s rozdílem proškrtnutí ročního z. a nadřízené jsem řekla, že si budu daně dělat sama.
První podání daňového přiznání je vždy řádné.
Další podání DP, pokud podáte v termínu pro podání DP, je podání opravné.
Teprve pokud již bylo podáno řádné / či opravné / a podávala byste následně další DP a bylo by již po termínu pro podání, tak by to bylo daňové přiznání dodatečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2015 11:51
Krásný den přeji, moc Vás tu zkušené, prosím o pomoc. V roce 2014 jsem byla na rodičáku, zároveň jsem pracovala na hlavní prac. poměr a byla osvč. na osvč /peněžní zprostředkování/ výdělek celkem 4000Kč,
- výdaje paušálem 60%?
- musím podávat přehledy na zdravotní a soc.?
- v zaměstnání aktivně provedli roční zúčtování - jak to mám zapsat do daňového přiznání? tedy do jakých řádků?
- a pokud jsem to dobře pochopila rodičák nikam nepíšu?
Moc děkuji za odpovědi