Zam-nec a nemocenská

• (neregistrovaný)

20. 3. 2015 8:13

Dobrý den, možná hloupá otázka, ale chci se zeptat pokud zaměstnankyně marodila a hned nastoupila na mateřskou, tak zam-tel za ní ještě něco platí? Protože na sociálce mu řekli, aby s ní ukončil PP a on ukončil činnost zam-tele,protože jsem činnost, na kterou jí potřeboval už nedělá, takže pro ní nemá práci. Ale neřešil to protože, byla nemocná a teď nastoupila na mateřskou. A netuším co by za ní měl ještě zam-tel teď platit?? Poradím mi někdo, myslela jsem, že mateřská je čistě záležitost OSSZ :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2015 8:25

all (neregistrovaný)

Re: zam-nec a nemocenská
      Váš dotaz je naprosto zmatený. Pracovní poměr trvá, nebo skončil nebo co vlastně ?

• 20. 3. 2015 8:28

RenataH (neregistrovaný)

váš dotaz je velmi zmatený. "na sociálce mu řekli, aby s ní ukončil PP" je dost zvláštní postoj. Musí jednat podle zákona, nemlže jen tak ukončit PP, protože mu to na sociálce řekli. Musíte napsat více, jak je PP sjednán, trvá-li zkušební doba...Ale jinak - peněžitá pomoc v mateřství je opravdu čistě záležitost OSSZ, z-tel jenom musí předat doklady na OSSZ (žádost a přílohu)

• 20. 3. 2015 8:46

katka2 (neregistrovaný)

Pokud on ukončí svojí činnost, může jí dát výpověď i teď na MD a bude ho to stát "jen" odstupné. Pokud se na to vybodne a nebude nic řešit, bude jí platit dovolenou, pak se paní bude chtít vrátit a nebude mít kam a on kromě odstupného zaplatí ještě náhradu za VD.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).