Re: a ještě prosím
aha, tak teď tomu nerozumím, jak se to počítá, když zároveň mám srážet na běžné výživné, tam se dítě počítá, omlouvám se, ale mzdy jsou pro mě jedna velká záhada. Když bude mít 16000 čistého, můžete mi prosím říct, jak to bude sráženo. Moc se omlouvám za troufalost vás takhle obtěžovat, ale potřebuju vždycky pochopit věc na příkladu. Moc děkuji předem (15000 je dlužné výživné, běžné je 2500)
ne zaměstnanec není ženatý, žije sám, nemá žádné jiné vyživovací povinnosti. Takže ani na dlužné ani na běžné výživné se dítě nepočítá jako vyživované, moc děkuji. spočítám výši nezabavitelné částky, 2500 budu vést jako běžné výživné a zbytek srazím na dlužné, je to prosím tak?
ano,přesně tak.
Dítě počítáte jako vyživované vždy, když žije se zaměstnancem nebo když na něj zaměstnanec platí výživné sám (není sráženo exekučně, sám plní svoji povinnost stanovenou soudem). V momentě, kdy vyživovací povinnost neplní, je vydána exekuce a od té chvíle dítě nepočítáte jako vyživovanou osobu.
moc všem děkuji za ochotu
>>>ano,přesně tak.
>>>Dítě počítáte jako vyživované vždy, když žije se
>>>zaměstnancem nebo když na něj zaměstnanec platí
>>>výživné sám
>>>(není sráženo exekučně, sám plní svoji povinnost
>>>stanovenou soudem). V momentě, kdy vyživovací
>>>povinnost
>>>neplní, je vydána exekuce a od té chvíle dítě
>>>nepočítáte
>>>jako vyživovanou osobu.
>>
>>aha, takže zase jsem se něco snad naučila.
>>
>>takže pokud má zaměstnanec 16000 čistého, mohu mu
>>srazit 6823 Kč, 2500 pošlu na běžné výživné, 4323 na
>>dlužné? Prosím zkontrolujete mi to, jestli jsem to
>>dobře
>>pochopila, děkuji za trpělivost
>
>Vyšlo mi to stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2015 8:25
dobrý den, prosím o radu, řeším poprvé a nejsem mzdová.
Od soudu přišlo usnesení k vymožení povinnosti za dlužné výživné 15.000 a dále pak běžné výživné ve výši 2500 od 1.3.2015. Jak spočítat exekuci na dlužné výživné to vím, je to vlastně jako přednostní, že. Ale nevím, jak se postupuje s tím běžným výživným, to se sráží naráz nějako poměrnou částí nebo srážím od 1.3. 2015 těch 2500 Kč ještě k dlužnému. Mám v tom zmatek.
Poradíte mi prosím