Re: Oprava výživného
Špatně jsem se vyjádřila, na dlužné výživné jsem měla příkaz taky. Poslala jsem ale omylem 1 běžné výživné navíc ještě před vznikem dluhu.. Vím, že spotřebované výživné se nevrací. Dítě ale i s omylem poslanou částkou v součtu dostalo to co mělo dostat (zaměstnanec i před evidencí na ÚP pracoval u nás a ta navíc poslaná částka byla z té doby, zjistila jsem to při uzávěrce při inventarizaci účtů). Chci se proto se zaměstnancem dohodnout na srážce, protože nebýt tohoto zaslání navíc, tak by o toto byla vyšší exekuce na dlužné výživné a stejně bych mu to srazila. Myslím si že s tímto pánem dohoda možná bude. Jde mi o to, jak tuto srážku ve mzdách zaeviduji, jestli jako běžné výživné mimo exekuci nebo jako jinou srážku podle dohody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2015 8:58
Dobrý den, zjistila jsem že jsem na exekuci na výživné odeslala omylem o 1 splátku víc. Dítě ale celkem za rok dostalo to co mělo dostat, matka totiž žádala na soudu o dlužné výživné podle toho, kolik skutečně přišlo jí na účet (dluh vznikl na ÚP, který už podruhé z podpory nic neposílal, i když to muselo vycházet). Se zaměstnancem se dohodnu na srážce, jak to ale budu srážet, když tato částka nebyla součástí exek. výživného? Jako běžné výživné?
Děkuji za radu.