Re: srážková dan
Nikoli,máte-li srážkovou daň , musí být podáno v jednom Vyúčtování za rok ( žluté), pro srážkovou máte na FÚ jeden účet, odvody by nesouhlasily.
Paní Jiřinko ne, tazatelka píše o jedné (srážkové) dani, ale sražené různým osobám.
Většina firem se registrovala jen k dani vybírané srážkou, až v posledních letech se lze registrovat buď jen k dani vybírané srážkou fyzickým osobám, nebo jen k dani vybírané srážkou právnickým osobám. Nebo k oběma. A když k oběma, tak dle mého názoru to chce také vyúčtování na žlutém formuláři podávat za každý druh srážkové daně extra.
Předčíslí pro srážkovou daň pro FO a pro PO jsou také jiné.
7712 Daň z příjmů právnických osob - vybíraná srážkou podle zvláštní sazby
7720 Daň z příjmů fyzických osob – vybíraná srážkou podle zvláštní sazby
tečka má pravdu
viz pokyny k vyplnění
Vyúčtování se podává odděleně za daně vybrané srážkou poplatníkům, kteří jsou fyzickými osobami (§ 2 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb.,o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“)) a poplatníkům, kteří jsou právnickými osobami (§ 17 odst. 1 zákona).
Moc děkuji oběma za podrobné vysvětlení. O té registraci - když k o běma, tak obě VYúčtování jsem opravdu nevěděla. Vycházela jsem z toho, že jako PO podáváme jedno za srážkovou daň zaměstnancům a pokud mi nenáhlásila provozní účetní, že odváděla srážkovou ( nebylo tedy ve VYúčtování zahrnuté), hned volali z FÚ, že nám nehraje odvod na účtě a Vyúčtování jsem musela dělat znovu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2015 9:25
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, srážková dan je za FO i PO.
Když je firma evidovaná k oboum, musí udělat vyúčtování obou srážkových daní? nevím jak bych udělala vyúčtování z příjmů PO.
Děkuji