OT:Re: Elektronická podání
Pavle,
probuzení 19.3.2015 (v době, kdy je zřejmě 1/2 podání odeslaná) bych spíše nazvala zaspáním.
Nicméně úředník je úředník a i kdyby v zákoně byla zcela jasná věta o 4 slovech, pak bychom se nadáli zřejmě výkladu o 20 stranách.
To už prostě ani nelze komentovat.
Jak říkají někteří "papežtější než papež", hlavně že to bude sypat na pokutách. Jestlipak Babiš vůbec tuší, co se děje nejen na zámku, ale i v podzámčí.
Re: OT:Re: Elektronická podání
Andrej se činí, jen podzámčí je nevděčné. :-))
Rozdal nemalé množství koblih.
Připravuje elektronickou evidenci tržeb, která zlepší podnikatelské prostředí a přinese miliardy do SR (dle důvodové zprávy).
Připravuje kontrolní hlášení (se stejným zdůvodněním).
Připravuje mnoho dalších věcí, ale nechci Vám kazit víkend.
Hezký den!
Re: Elektronická podání
Občas jsem pochybovala, jestli to je napsáno vůbec česky :-)
Str. 8 - druhý puntík - jestli tomu dobře rozumím, jejich "bububu" z 13.3. o tom, že je nutno k přiznání PO podávat přílohy v XML (ne pdf apod.) - bylo trošku zbytečné, ne?
Na pokutu to nebude, vada podání to taky není....
Nejsem právník a občas tápu.
Prosím o potvrzení mé domněnky. Díky
>>Na GFŘ se probudili a obdarovali veřejnost dalším
>>dílkem k
>>>elektronickému
>>>podávání:
>>
>>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/2015-03_Metodicka-pomucka-k-povinnemu-elektronickemu-podani.pdf
>>
>>Pomůcka má 11 stránek k jednomu odstavci, jednoho
>>paragrafu, jednoho zákona.
>>
>>Skoro se mi chce říci, že samotné ustanovení DŘ je
>>paskvil.
>>
>>Hezký den!
>
>Občas jsem pochybovala, jestli to je napsáno vůbec
>česky :-)
>Včera mně kvůli tomu volali z FU,je to špatně,jejich program to nepřijme v PDF a musela jsem podat opravné DPPO,je to jako v kocourkově,už nemám slov a ani sílu se s někým hádat,prostě úplně zbytečná práce navíc,nebylo nad podání papírově.
>Str. 8 - druhý puntík - jestli tomu dobře rozumím,
>jejich "bububu" z 13.3. o tom, že je nutno k přiznání PO
>podávat přílohy v XML (ne pdf apod.) - bylo trošku
>zbytečné, ne?
>Na pokutu to nebude, vada podání to taky není....
>
>Nejsem právník a občas tápu.
>Prosím o potvrzení mé domněnky. Díky
Už jsem tady pár názorů četla, že si volali správci, a ten řekl, že "načte" i PDF, že to je v pohodě.
Já mám podáno už asi 14 dnů, volat tam nemíním. Jen váhám - ještě tu mám k podání jedno přiznání - jestli to mám přeťukávat (když to jejich XML ani nesčítá řádky....)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2015 10:08
Na GFŘ se probudili a obdarovali veřejnost dalším dílkem k elektronickému podávání:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/2015-03_Metodicka-pomucka-k-povinnemu-elektronickemu-podani.pdf
Pomůcka má 11 stránek k jednomu odstavci, jednoho paragrafu, jednoho zákona.
Skoro se mi chce říci, že samotné ustanovení DŘ je paskvil.
Hezký den!