Re: Výsledovka a položky snižující zákla
Jaký pronájem? O pronájmu jste v původním dotazu nic neuváděla.
To auto je pronajaté od fyzické osoby na základě smlouvy o pronájmu. Tato osoba jej zdaňuje v rámci svého DPFO. My to auto používáme pro naši podnikatelskou činnost a uplatňujeme na něj výdaje paušálem - ve výši 4.000,- Kč/měs., protože jej jednatel používá na cesty domů, tak ať s tím není někdy v budoucnu zbytečně problém.
Náklady na nájem vozidla jsou daňově uznatelné
Paušální výdaj na vozidlo se týká PHM a parkovného. Náklady na tyto položky jsou pak daňově neuznatelné
Ale i tak budete mít problém, protože pokud poskytujete vozidlo i pro soukromé účely, tak si (jako právnická osoba) vůbec nemůžete uplatnit výdajový paušál na vozidlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2015 20:12
Dobrý den,
vloni jsme vykázali zisk ve výši 100 Kč, v DaP se uplatnila položka snižují ZD ve výši 48 tis. Kč (výdajový paušál na auto).
Jak to mám ale dostat do výsledovky? Na účtu nerozděleného zisku mám mít 100 tis. Kš nebo 52 tis. Kč?
Já už jsem z toho jelen.,
Děkuji moc za radu,
B.