Danove priznani - vydaj/prijem/naklad

• (neregistrovaný)

21. 3. 2015 23:58

Dobry vecer,

som zivnostnik a identifikovana osoba registrovana v CR. Fakturujem na mesacnej baze klientovi (sro firma na slovensku). Kazda moja faktura stale obsahuje tieto 3 polozky:

1. letenky+hotel
    2. diety
    3. Vykonanna praca (podla typu zivnosti)

Problem je, ze neviem ci do svojich prijmov pre potrebu danoveho priznania mam alebo nemam zahrnut polozku cislo jedna - hotel+letenky. Z mojho pohladu sa jedna o pre-fakturaciu, teda nejedna sa o moj prijem, z ktoreho by som mal nasledne pri vypocte pausalneho typu danoveho priznania pocitat dan, soc a zdravotne. Teda nemal by som tuto polozku do danoveho priznania vobec zahrnut.

Poziadal som o odpoved ucetnu, danoveho poradcu a FU - kazdy tvrdi nieco ine.

Detailnejsi popis celeho pripadu uvadzam vid. nizsie. Vopred dakujem za odpoved.

Každý mesiac zaplatím 50 000 Kč na hotel a letenky (je to môj vydaj), zdokladovany účtami (hotel, letenky). Táto čiastka je následne 1:1 preplácana firmou, ktorej fakturujem. Forma preplácana je, ze to zahrnem ako samostatnu položku do faktúry, v ktorej mimo iné fakturujem aj svoju prácu (prijem).

Hotel a letenky platí v konečnom dôsledku firma, ktorej fakturujem.

Keďže, nedáva zmysel aby sa na hotel ubytovala fyzicky “firma“, tak musím za hotel zaplatiť ja pri checkine. Následne pošlem firme faktúru s účtom za hotel a ta mi je 1:1 preplácana.

V korporate by to fungovalo tak, že zamestnanec dostane kreditnú kartu, platí s nou hotel a firma tieto peniaze za hotel preposle banke, ktorá jej vydala kreditnú kartu. V tom prípade sa nezmeni príjem zamestnanca a taktiež neplatí dane, soc a zdrav zo sumy, ktorú utratil firemnou kreditnou kartou.

Vdaka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).