Re: Příjem z pronájmu společných prostor
Šárko,
příjem musíte uvést do DP. Žádný limit pro "osvobození" neexistuje.
Správně jste měla dostat potvrzení o příjmech a výdajích souvisejících s pronájmem. Pokud víte jen příjmy, tak uplatněte paušál 30%.
Uvedené peníze nebyly převedeny do "fondu oprav", protože fond oprav drtivá většina SVJ nemá. Jsou na dlouhodobé záloze.
Hezký den!
Dobrý den,
moc děkuji za info.
Ještě se ale přeci jen zeptám. Kdybych požádala mzdovou účetní o roční zúčtování a nedělala si daňové přiznání sama, tak je nějaký limit pro danění tohoto jednorázového příjmu?
A těch 30% paušálního výdaje u tohoto mohu jentak uplatnit, když jiný příjem než tu závislou činnost nemám?
Děkuji moc za odpověď.
Nemohla jste požádat o roční zúčtování záloh ze závislé činnosti, protože jste byla povinna podat daňové přiznání. Měla jste příjem dle § 9 ZDP ve výši 6.300,-Kč.
ZDP § 38g odstavec 2)
Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti podle § 6 ..a.. nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč.
K možnosti uplatnit výdaje procentem z příjmů
ZDP § 9 (4) Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmů, může je uplatnit ve výši 30 % z příjmů podle odstavce 1,...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2015 1:35
Dobrý den,
moc prosím o radu.
Jsem FO - mám pouze hl.prac.poměr, ale sama si dělám daň. přiznání kvůli uplatnění slevy za zaplacené úroky a "školkovné" a dostala jsem od SVJ potvrzení o příjmu z pronájmu spol. prostor - na mou bytovou jednotku se jedná o částku 6.300 Kč, které byly převedeny do fondu oprav. Jsem tuto částku povinna zdanit? Nebo je tento příjem do nějaké výše od daně osvobozený?
Děkuji moc za informace.