Re: Jak poslat přílohy k DPPO?
Je to na Vašem rozhodnutí. A platí to pro dnes, zítra to může být na základě dalšího pokynu FS zase jinak :(
Nechcete-li ale nyní riskovat vadu podání DP (dle pokynů FS, NE dle zákona), tak podejte DP vč. Příloh přesně tak, jak jste napsal.
Přílohu k ÚZ např. v .pdf připojíte jako E-přílohu.
Re: Jak poslat přílohy k DPPO?
Děkuji.
Ještě prosím o radu ohledně vyplnění přílohy k účetní závěrce. Stáhl jsem si ji zde ze šablon, vyplňuji vše i když s nulama, teď váhám, co se vyplňuje do závazků z titulu daňových nedoplatků. Patří zde i zůstatky na účtech 343, 345 a 341 i když splatnost je až v 2015? Nebo co se zde prosím uvádí? A do závazků a pohledávek uvádím všechny Z a P nebo jen 311 a 321?
Děkuji za rady, vyplňuji to poprvé.
Re: Příloha k účetní závěrce
S přílohou k účetní závěrce je vždy hodně práce. Pokud tedy nezpracováváte ještě k tomu odloženou daňovou povinnost, přehled cash flow,... Přílohu k účetní závěrce Vám žádný program nevyplní. Tu musíte zpracovat sám a abyste ji zpracoval, musíte znát příslušené zákony. Doporučuji prostudovat např. vyhlášku 500/2002 Sb. § 39
Pokud se spoléháte pouze na tabulku v exelu, tak si můžete být jistý, že to dobře nebude nikdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2015 13:44
Dobrý den, pokud posílám DPPO přes datovku, jak mám poslat přílohy?
Pokud vyplňuji na daňovém portále, pak mám přílohy připojit v kolonce Vybrané údaje z účetnictví? Přepíšu tam rozvahu a výsledovku a připojím přílohu k účetní závěrce v pdf?
děkuji za rady.