Sleva na dítě

• (neregistrovaný)

22. 3. 2015 18:59

Mám prosbu, jsem OSVC a mám výdaje paušálem. nemůžu si odečíst proto slevu na dítě. Přiznání je již podané. Manžel byl celý rok zaměstnán a bohužel si v zaměstnání neuplatnil slevu na dítě. ani ve vyúčtování, tam si dal jen potvrzení o úrocích z hypotéky. Může ještě manžel dodatečně udělat svoje daňové přiznání abychom o slevu na dítě nepřišli? a jak postupovat? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2015 19:12

xJ (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě
      u manžela nepůjde o dodatečné, ale řádné DP, u zaměstnavatele si vyžádá potvrzení o zdanitelných příjmech, ten ho vystaví a bude v něm uvedeno, že bylo provedeno roční zúčtování a s jakým výsledkem a manžel si podá DP kde uvede údaje z tohoto potvrzení a uplatní si v něm děti (pokud jeho zdanitelný příjem byl alespoň 51000/rok, bude mít nárok na bonusy)

• 22. 3. 2015 19:30

JitkaJi (neregistrovaný)

děkuji za odpověd, a musí manžel znovu uvést v DP úroky z hypotéky? to potvrzení - to by si ji musel znovu vyžádat aby mu vrátili v zaměstnání. děkuji za pomoc

• 22. 3. 2015 19:38

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Musí uvést úplně všechno, jinak by mu vyšel nedoplatek na dani.
      Ze zaměstnání mu nic vrátit nemohou, protože oni podle dokladů zpracovali jeho roční zúčtování daní. Musí buď požádat o opis banku, nebo poprosit v zaměstnání, zda by mu potvrzení neokopírovali a přiložit k DP kopii. Pak bych ale na ní uvedla, že originál byl předán zaměstnavateli pro potřeby RZD.

• 22. 3. 2015 19:38

xJ (neregistrovaný)

Myslím, že FÚ bude chtít originál potvrzení, ale mzdová nevím jestli ho vydá, protože na jeho základě provedla zúčtování. Může požádat toho, kdo ho zaslal o jeho opětné zaslání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).