Re: sleva na dítě
u manžela nepůjde o dodatečné, ale řádné DP, u zaměstnavatele si vyžádá potvrzení o zdanitelných příjmech, ten ho vystaví a bude v něm uvedeno, že bylo provedeno roční zúčtování a s jakým výsledkem a manžel si podá DP kde uvede údaje z tohoto potvrzení a uplatní si v něm děti (pokud jeho zdanitelný příjem byl alespoň 51000/rok, bude mít nárok na bonusy)
Re: sleva na dítě
Musí uvést úplně všechno, jinak by mu vyšel nedoplatek na dani.
Ze zaměstnání mu nic vrátit nemohou, protože oni podle dokladů zpracovali jeho roční zúčtování daní. Musí buď požádat o opis banku, nebo poprosit v zaměstnání, zda by mu potvrzení neokopírovali a přiložit k DP kopii. Pak bych ale na ní uvedla, že originál byl předán zaměstnavateli pro potřeby RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2015 18:59
Mám prosbu, jsem OSVC a mám výdaje paušálem. nemůžu si odečíst proto slevu na dítě. Přiznání je již podané. Manžel byl celý rok zaměstnán a bohužel si v zaměstnání neuplatnil slevu na dítě. ani ve vyúčtování, tam si dal jen potvrzení o úrocích z hypotéky. Může ještě manžel dodatečně udělat svoje daňové přiznání abychom o slevu na dítě nepřišli? a jak postupovat? děkuji