Nemoc

• (neregistrovaný)

22. 3. 2015 20:45

Dobrý večer,
    chtěla by jsem se zeptat jak je to s nemocenskou když jsem byla na neschopence od 19.2.2014 do5.3.2015 ( rok) byla mi dále v únoru uznána invalidita 1st. jsem zaměstnaná, ale mám zdravotní problémy, které mi dělají v zaměstnání problémy, se kterými se bojím jít k lékaři. múže mi lékař vystavit novou neschopenku a bude proplácena či nikoliv? děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2015 20:48

dann (neregistrovaný)

Re: nemoc
      Máte vyčerpánu podpůrčí dobu, takže nebude proplácena. Váš závodní lékař vydal posudek, že můžete práci vykonávat?

• 23. 3. 2015 18:58

1marcelaaa (neregistrovaný)

dostala jsem od komise papír o rozhodnutí o invaliditě 1st. s tím že nemohu vykonávat práci ve stoje a nosit těžší věci. mám práci ve které cca 2 hodiny jsem jako admin.pracovník, další část směny jako nákupčí a zbytek montáž a řezaní skla( nosím si tabule). pokud by jsem dala výpověď tak by jsem neměla žádný příjem. nevím jak mám tuto situaci řešit

• 23. 3. 2015 19:19

dann (neregistrovaný)

Zaměstnavatel je povinen vás odeslat ke svému závodnímu lékaři, který vydá posudek, zda můžete práci vykonávat. Pokud ne a zaměstnavatel nemá pro vás jinou vhodnou práci, dá vám výpověď, ovšem bez nároku na odstupné, protože problém je na vaší straně, nikoliv na jeho. Bohužel, jen si zkusit najít jinou práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).