Re: Fkt zaplacena, ale chybí doklad o za
Neřeším, není to služba, kterou bych jako externí nyní účetní poskytovala.
Není doklad, není snížení základu daně, není problém účetní.
Kdysi jsem byla milá, vlídná a zařizovala i to, co jsem nemusela. Výsledek - druhá strana mi nic neřekla, protože proč by se bavila s někým, kdo nemá řádné oprávnění. A když už se mi podařilo něco od druhé strany zjistit, tak pak to bylo jen to, že můj klient mi podal zavádějící a nepravdivé informace.
Děkuji za reakci. Já právě nevím, jak tohle řešit. Fakturu mám, ale nemám doklad o zaplacení. Minulý týden jsme projížděli znovu závazky a dozvěděla jsem se, že několik závazků je již uhrazených, k některým není doklad, něco bylo řešeno vzájemným zápočtem, který taky nemám....všechno měnit teď týden před termínem podání DPFO. To mě čeká ještě příloha k účetní závěrce. Jen mě zajímalo, jestli má taky někdo takové "nepořádníky" a jak to řeší. A to jsme začali s kontrolou účtů na začátku února!
Moje rada je - neřešte chybějící doklady za klienty.
Není doklad - není co evidovat.
Příště Vám takhle budou nosit doklady posledního března večer a budou se dožadovat, abyste je zahrnula do již dávno hotového DE a do již odevzdaných daní.
A co uděláte při kontrole, až se Vás kontrolní pracovnice FÚ zeptá, proč jste položku zaevidovala a snížila tak daňový základ klienta, když jste doklad nikdy neviděla? Protože klient prohlásí, já nic nevím, to všechno účetní ...
Já řeším FO - účetnictví. Daňový základ tím neovlivňuji, řeším problém zůstatku na 321. Pokud nebudu vůbec řešit, pak mám špatně závazky...v příloze mi to taky nebude souhlasit. Snažím se dotlačit OSVČ, aby si to pozjišťoval, vytisknu výdajové pokladní lístky a on mi to podepíše že schválil. Vím, že asi dělám nad rámec svých povinností a mám z toho zbytečně těžkou hlavu, ale chci, aby to bylo v pořádku a já nemusela řešti to samé za rok. Jenom mě fakt štve, že si nedá říct a všechno se dělá na poslední chvíli!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2015 13:40
Dobrý den,
prosím, jak řešíte situace, kdy FO vedoucí účetnictví na konci roku sdělí účetní, že závazek je uhrazen, ale nemá doklad a neví ani přesné datum. Nemá svůj bankovní účet, občas něco zaplatil z účtu manželky, zbytek vždy platil hotově. Kontaktujete sami dodavatele a žádáte o informaci, jak mají zaúčtováno ve svém účetnictví? Jedná se o T-mobile, takže nevím, jestli se se mnou bude vůbec někdo bavit.
Děkuji.