Re: chyba ve mzdách, prosím o radu
vy
jste jí proplatila dovolenou. Tak co máte vlastně
špatně?
Já jí tu dovolenou neproplatila, nevěděla jsem že končí.
Já bych opravila leden s tím, že chyba byla na straně personalisty, který nedodal podklady. Je to sice opruz, ale já tak jednou opravovala 1,5 roku zpět, protože zaměstnanec nenahlásil změnu ZP a já na to přišla nějakou kontrolou ;(
Doplatila bych to a tím končím. Vždyť děláte co můžete... Takovéhle dodávání nedodávání sem taky zažila...nebavilo mě to, pořád problémy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2015 21:02
Dobrý den, prosím moc o radu. Dělám externě mzdy, vše dělám na základě podkladů, personalista ve firmě si vše sám s lidmi řeší, dá mi komplet podklady, ke mě se smlouvy nedostanou. Hlídá a píše mi seznam ukončení PP. Tam vznikl problém. K 31.1. měla jedna slečna dobu určitou, je momentálně na PPM. mě nebylo nahlášeno,že její PP končí.
Přišlo se na to v průběhu února, kdy personalita navrhl, že ji smlouvu firma prodlouží. jinak by se musel opravit leden a proplatit ji dovolenou, opravit tak přehledy na SP a ZP a doplácet pozdě odvody.
Zaměstnankyně souhlasila a smlouvu podepsala. Brala jsem to jako vyřízené a dnes jsem zjistila (bylo mi sděleno),že vedení smlouvu odmítlo podepsat a její PP prodloužit.
Jak by jste toto prosím řešili?
Vím že je chyba, že ke mě se nedostanou smlouvy a nemůžu sama hlídat dobu určitou, ale tak to tam je. Co nedostanu jako podklad nevím. Jelikož mi tato spolupráce nevyhovuje k 31.3. končím.
nyní nevím co dělat jak ideálně udělat nápravu, ukončit PP a proplatit dovolenou. Kdy jsme jí ústně slíbili prodloužení a byla ji poštou zaslána smlouva k podpisu, tu obratem podepsanou poslala zpět, nevzniká ji tak už nárok na dobu určitou?
Moc děkuji za rady,