Chyba ve mzdách, prosím o radu

• (neregistrovaný)

23. 3. 2015 21:02

Dobrý den, prosím moc o radu. Dělám externě mzdy, vše dělám na základě podkladů, personalista ve firmě si vše sám s lidmi řeší, dá mi komplet podklady, ke mě se smlouvy nedostanou. Hlídá a píše mi seznam ukončení PP. Tam vznikl problém. K 31.1. měla jedna slečna dobu určitou, je momentálně na PPM. mě nebylo nahlášeno,že její PP končí.
    Přišlo se na to v průběhu února, kdy personalita navrhl, že ji smlouvu firma prodlouží. jinak by se musel opravit leden a proplatit ji dovolenou, opravit tak přehledy na SP a ZP a doplácet pozdě odvody.
    Zaměstnankyně souhlasila a smlouvu podepsala. Brala jsem to jako vyřízené a dnes jsem zjistila (bylo mi sděleno),že vedení smlouvu odmítlo podepsat a její PP prodloužit.
    Jak by jste toto prosím řešili?
    Vím že je chyba, že ke mě se nedostanou smlouvy a nemůžu sama hlídat dobu určitou, ale tak to tam je. Co nedostanu jako podklad nevím. Jelikož mi tato spolupráce nevyhovuje k 31.3. končím.
    nyní nevím co dělat jak ideálně udělat nápravu, ukončit PP a proplatit dovolenou. Kdy jsme jí ústně slíbili prodloužení a byla ji poštou zaslána smlouva k podpisu, tu obratem podepsanou poslala zpět, nevzniká ji tak už nárok na dobu určitou?
    Moc děkuji za rady,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2015 21:30

RenataH (neregistrovaný)

Re: chyba ve mzdách, prosím o radu
      ani se nedivím, že tam končíte. Ne, nárok na dobu určitou nevznikl, ona nevykonávala práci. Já jenom nerozumím tomu, co máte špatně. V lednu jí PP skončil, vy jste jí proplatila dovolenou. Tak co máte vlastně špatně ?

• 23. 3. 2015 23:18

Jolana 88 (neregistrovaný)

Já jí tu dovolenou neproplatila, nevěděla jsem že končí.

• 24. 3. 2015 7:54

Elismi (neregistrovaný)

vy
      jste jí proplatila dovolenou. Tak co máte vlastně
      špatně?

Já jí tu dovolenou neproplatila, nevěděla jsem že končí.

Já bych opravila leden s tím, že chyba byla na straně personalisty, který nedodal podklady. Je to sice opruz, ale já tak jednou opravovala 1,5 roku zpět, protože zaměstnanec nenahlásil změnu ZP a já na to přišla nějakou kontrolou ;(
      Doplatila bych to a tím končím. Vždyť děláte co můžete... Takovéhle dodávání nedodávání sem taky zažila...nebavilo mě to, pořád problémy.

• 24. 3. 2015 13:36

RenataH (neregistrovaný)

já bych do starých mezd nechodila. Proplatila bych dovolenou v nejbližší výplatě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).