nikdo neporadí?prosím tečku,alli,vendy,.
Dobrý den, prosím o radu: - s.r.o. - vede sklad zboží,
které průběžně nakupuje a prodává.
Teď má jednu zakázku na jiný druh zboží, které se
nakoupí jednorázově účelově jen pro tuto zakázku. Protože je to hodně položek, dá se to nějak zjednodušit?
Musí se nutně vést přes sklad? Nákup i prodej bude v roce 2015.
Děkuji.
Re: nikdo neporadí?prosím tečku,alli,ven
Lze účtovat spotřebu materiálu přímo na zakázky. V účetnictví se sledují všechny náklady (mzdy, materiál, subdodávky) přímo do nákladů proti této zakázce.
Takže tohle je jedna možnost.
POkud zakázky jinak nevedete - jednou jsem to vyřešila tak, že jsem na kartu napsala "drobý elektromateriál", nákup celou částkou (třeba 100 ks) a celé jsem to zase prodala (100 ks za .....Kč). Na skladu nic nezbylo, pohyb byl zachycen, šlo to mimo zakázky.
Re: nikdo neporadí?prosím tečku,alli,ven
Moc děkuju za radu. O obou možnostech, které uvádíte, jsem totiž přemýšlela, ale nebyla jsem si jistá, zda to lze :-). Asi zvolím druhou variantu.
Přeji pěkný zbytek dne!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 8:07
Dobrý den, prosím o radu: - s.r.o. - vede sklad zboží, které průběžně nakupuje a prodává.
Teď má jednu zakázku na jiný druh zboží, které se nakoupí účelově jen pro tuto zakázku. Protože je to hodně položek, dá se to nějak zjednodušit?
Musí se nutně vést přes sklad? Nákup i prodej bude v roce 2015.
Děkuji.