Re: DPP a přiznání - Opravdu moc prosím
>Dobrý den. Nejsem z Vašeho oboru, jsem OSVČ, ale v
>roce 2014 jsem na fakturu neudělala ani za korunu. Vše
>šlo prostřednictvím DPP. DPP byly na částky do 10000 a
>nad 20000. Nyní jsem obdržela od zaměstnavatele několik
>potvrzení o zdanitelných příjmech...a sražené dani
>srážkou podle zvláštní daně. Všechna jsou stejná. Na
>některých je jen 3000,- a na dvou mám 25 000,-.Chci to dát
>do přiznání, ale nevím jak. Částky dám do toho §6, ale
>jaké mám pojistné? bylo za mne odvedeno pojistné, ale
>na tom dokumentu to není.
Právě to je divné. Byla měsíční odměna u DOPP v některém měsíci vyšší jak 10.000,-Kč?
Potřebuji to pro ČSSZ a VZP
>na přehledy ne ?
I kdyby zaplaceno pojištění bylo, tak můžete přehledy na OSSZ vyplnit bez této částky. Na ZP vůbec kolonka pro pojištění zaplacené v zaměstnání není.
A kam mám zadat tu zaplacenou daň. §
>36 odst. 2 nemohu nikde na přiznání najít. Děkuji za
>každou pomoc, již nemám mnoho času a s tímto si opravdu
>nevím rady. Paušál je jednoduchá věc, ale toto ??
srážková daň DP řádek 87a
+ Výpočtová tabulka k §6
Doporučuji zpracování DP na EPO
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
>>Dobrý den. Nejsem z Vašeho oboru, jsem OSVČ, ale v
>>roce 2014 jsem na fakturu neudělala ani za korunu.
>>Vše
>>šlo prostřednictvím DPP. DPP byly na částky do 10000
>>a
>>nad 20000. Nyní jsem obdržela od zaměstnavatele
>>několik
>>potvrzení o zdanitelných příjmech...a sražené dani
>>srážkou podle zvláštní daně. Všechna jsou stejná. Na
>>některých je jen 3000,- a na dvou mám 25 000,-.Chci to
>>dát
>>do přiznání, ale nevím jak. Částky dám do toho §6,
>>ale
>>jaké mám pojistné? bylo za mne odvedeno pojistné, ale
>>na tom dokumentu to není.
>
>Právě to je divné. Byla měsíční odměna u DOPP v
>některém měsíci vyšší jak 10.000,-Kč?
>
>Potřebuji to pro ČSSZ a VZP
>>na přehledy ne ?
>
>I kdyby zaplaceno pojištění bylo, tak můžete přehledy
>na OSSZ vyplnit bez této částky. Na ZP vůbec kolonka
>pro pojištění zaplacené v zaměstnání není.
>
>A kam mám zadat tu zaplacenou daň. §
>>36 odst. 2 nemohu nikde na přiznání najít. Děkuji za
>>každou pomoc, již nemám mnoho času a s tímto si
>>opravdu
>>nevím rady. Paušál je jednoduchá věc, ale toto ??
>
>srážková daň DP řádek 87a
>+ Výpočtová tabulka k §6
>
>Doporučuji zpracování DP na
>EPO
>
>https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
>Omlouvám se, že ještě obtěžuji, ale vyplnila jsem to epo. Vyplnila jsem ty výpočtové tabulky pro §6 a dala jsem tam tedy že bylo sraženo tou srážkovou daní ( částku jsem napsala do toho posledního sloupce) .psali jste že se mi to přenese do řádku 87a, ale neudělalo se to . Mám to tam dopsat ručně nebo mám někde chybu ??
>
>
Taky to není tak hrozné, jak se vám zdá. Všechny příjmy sečtete a dáte do ř.31, pokud bylo někde odváděno pojistné, to přijde do ř.32. Pak už jen sčítáte podle návodu na jednotlivých řádcích. Srážkovou daň dosadíte do ř.87a, tu lze za r.2014 použít stejně jako zálohovou.
Pokud jste neměla pozastavenou činnost na OSVČ, tak jste byla povinna platit minimální částky, takže do přehledů na OSSZ a VZP si uplatníte tyto zaplacené částky. Pokud jste to neplatila, budete muset doplatit, možná tam bude i nějaké penále.
Otevřete si daňové přiznání v EPO https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces;jsessionid=4AAC7277202A073497A9797E235BBE6B.ep1ap1
Vyplňte záhlaví a další stránku, dále se Vám otevře stránka pro §6, kliknete na přílohy a vyplníte tam vše podle Potvrzení, které máte, pokud tam není SP a ZP, pak jej za Vás neplatili a nebyla jste pojištěná, ale nic z těchto dokladů nepatří do Přehledů na SP a ZP, tam píšete jen pojištění z podnikání. Vyplníte tam i sraženou daň a záleží, jestli byla zálohová nebo srážková (dva různé sloupce). Dále Vás EPO povede a doplní vše potřebné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 8:13
Dobrý den. Nejsem z Vašeho oboru, jsem OSVČ, ale v roce 2014 jsem na fakturu neudělala ani za korunu. Vše šlo prostřednictvím DPP. DPP byly na částky do 10000 a nad 20000. Nyní jsem obdržela od zaměstnavatele několik potvrzení o zdanitelných příjmech...a sražené dani srážkou podle zvláštní daně. Všechna jsou stejná. Na některých je jen 3000,- a na dvou mám 25 000,-.Chci to dát do přiznání, ale nevím jak. Částky dám do toho §6, ale jaké mám pojistné? bylo za mne odvedeno pojistné, ale na tom dokumentu to není. Potřebuji to pro ČSSZ a VZP na přehledy ne ? A kam mám zadat tu zaplacenou daň. § 36 odst. 2 nemohu nikde na přiznání najít. Děkuji za každou pomoc, již nemám mnoho času a s tímto si opravdu nevím rady. Paušál je jednoduchá věc, ale toto ??