Re: zaměstnání vs paušál - bonus na dítě
Předpokládám, že když z podnikání bude ztráta, daň. zvýh.
na dítě uplatnit můžu ... Podnik.činnost vedlejší a příjem ze
zam. Díky.
Re: zaměstnání vs paušál - bonus na dítě
>Dobrý den, prosím poradte, od poloviny r.2014 podnikám
>při zaměstnání. Dan z přijmu v podnikání budu
>odevzdávat v paušálu. Ze zaměstnání mi dali na potvrzení
>přijmu slevu na dítě. Můžu ji uplatnit v DP i když v
>podnikání mám paušál?
Pokud máte, jak píšete daň z příjmu paušální,
"Dan z přijmu v podnikání budu
>odevzdávat v paušálu"
tak pak se musíte řídit ZDP § 7a Daň stanovená paušální částkou
a už jste ji měla dávno odevzdat, termín byl do 15.12.2014
Daň stanovená paušální částkou je splatná nejpozději do 15. prosince běžného zdaňovacího období.
Z rozdílu mezi předpokládanými příjmy a předpokládanými výdaji upravenými podle odstavce 2 se daň vypočte sazbou daně podle § 16. Vypočtená daň se dále sníží o předpokládanou slevu na dani podle § 35ba nebo o předpokládanou slevu na dani podle § 35c, uplatněnou poplatníkem v žádosti o stanovení daně paušální částkou podle odstavce 1. K předpokládanému nároku na uplatnění daňového bonusu podle § 35c se při stanovení daně paušální částkou nepřihlédne. Daň stanovená paušální částkou činí, i po snížení o uplatněné předpokládané slevy na dani podle § 35ba a 35c, nejméně 600 Kč za zdaňovací období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 8:21
Dobrý den, prosím poradte, od poloviny r.2014 podnikám při zaměstnání. Dan z přijmu v podnikání budu odevzdávat v paušálu. Ze zaměstnání mi dali na potvrzení přijmu slevu na dítě. Můžu ji uplatnit v DP i když v podnikání mám paušál?