Exekuce a insolvence

• (neregistrovaný)

24. 3. 2015 8:39

Prosím Vás, zaměstnanec má exekuci a bude mít insolvenci. Do doby než přijde rozhodnutí o insolvenci, zaměstnanci srážím částku nepřednostní exekuce. Když vím, že požádal o insolvenci, musím srážet dál na účet exekutora nebo mám srážet - deponovat? Od insolvenčního správce zatím nic nepřišlo, bude to jistě zase delší dobu trvat.
    Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2015 8:42

jasná. (neregistrovaný)

Re: exekuce a insolvence
      Budete srážet, deponovat. Musíte vyčkat rozhodnutí o úpadku zaměstnance a podle výsledku deponované částky insolvenčnímu správci vyplatit nebo vyplatit exekutorovi.

• 24. 3. 2015 9:02

Hanka-- (neregistrovaný)

Až přijde rozhodnutí, nebude se celá deponovaná částka posílat pouze insolvenčnímu správci? Vždyť exekutor už by s tím neměl nic mít, ne? Všichni věřitelé se musí do insolvence přihlásit. Proč tedy exekutor?

• 24. 3. 2015 9:39

jasná. (neregistrovaný)

Špatně jste mě pochopila. Pokud bude schválena insolvence, přepošlete deponované částky insolvenčnímu správci. Pokud nebude schválena insolvence, přepošlete deponované částky exekutorovi, na jehož exekuci by se jinak sráželo.
      Ikdyž četla jsem již i názor, že do vyřízení insolvence se nemá srážet vůbec. Já osobně bych však postupovala tak, jak píšu výše.

• 24. 3. 2015 9:45

Hanka-- (neregistrovaný)

Děkuji, ano, špatně jsem to pochopila, je to ale jasné. Teď už dokonce i mně:-) Taky jsem četla názory, že se po dobu schválení nesráží. Neriskla bych to ale ani náhodou, co kdyby to pak chtěli zpětně. Lepší srážet, určitě. Je to nakonec věc toho zaměstnance, na peníze nemá nárok, když dluží. Ale někteří zaměstnanci se mi to snaží vymluvit, chtějí celou mzdu - mají smůlu.
      Děkuji za Váš čas a radu. H.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).