Odečet úroků z úvěru

• (neregistrovaný)

24. 3. 2015 8:47

Prosím mám takový dotaz - jakým způsobem je vystavováno potvrzení o úrocích, které je možno odečíst - pokud je účastník smlouvy o úvěru i přítelkyně - jde mi o to, zda banka zasílá pouze jedno potvrzení, kde je uvedena částka úroků, které lze odečíst (tzn. pro oba, rovným dílem pokud by chtěli, anebo odečte jeden) a nebo zda banka posílá každému účastníkovi potvrzení, kde si každý může odečíst tuto částku úroků na něm uvedenou ? a vyžadujete nějaké potvrzení o tom, že druhý z účastníků neuplatňuje ?

děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2015 9:04

Maxx (neregistrovaný)

Re: odečet úroků z úvěru
      Banka posílá jedno potvrzení - na něm jsou uvedení i spoludlužníci.

• 24. 3. 2015 9:14

L***** (neregistrovaný)

děkuji, právě se mi stalo, že jsem dělala DP, klient tvrdil, že úroky si uplatňuje pouze on, takže přítelkyně napsala čestné prohlášení, že ona si neuplatňuje, a nyní v dalším roce mi tvrdí, že si uplatňuje i ona v rámci ročního zúčtování u zaměstnavatele, že i ona dostala to potvrzení pro uplatnění úroků, tak jsem z toho trochu jelen

• 24. 3. 2015 9:18

Maxx (neregistrovaný)

Pak i ona prohlásila a podpisem na Prohlášení potvrdila, že úroky uplatňuje pouze ona - jako zpracovatel DP to máte dobře. Ostatní je na nich (oni podepsali, čestně prohlásili apod.)

Mám potvrzení o úrocích, kde jsou vypsáni 4 spoludlužníci. A papír mám jen jeden (2 jsou v důchodu, 2 zpracovávám oba já, takže případné další potvrzení na stejný úvěr by se ke mě také dostalo).

• 24. 3. 2015 9:21

L***** (neregistrovaný)

děkuji, také to tak chápu, jen jsem se chtěla ujistit, zda mi něco neuniklo :) přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).