Re: Podání přiznání
Neznám účetní, která pokud by neměla "smrt na jazyku", by v tomto období, byť by byla nemocná, nepracovala.
Vy jste FO nebo PO?
Pokud FO, nemáte povinnost podávat DP elektronicky?
Účetní je vaším zmocněncem na posílání DP?
Byla na FÚ ve věci tohoto zmocnění podána plná moc?
Jsem fyz.osoba. Na FÚ je podána plná moc, že účetní zastupuje ve všech věcech - generální plná moc. Účetní leží v bezvědomí v nemocni. Trochu úcty, myslel jsme, že tady radí rozumní lidé.
Zašla bych na příslušný Finanční úřad a do protokolu bych zrušila plnou moc, která jí byla udělena. Neprodleně.
Jste na veřejném diskuzním foru, nenapsal jste všechny relevantní informace. Proto se nemůžete divit, že diskutující diskují a nemají dost úcty.
Uznávám, že v tomto mnou nevěděném kontextu byla má poznámka netaktní. Omlouvám se a paní účetní přeji jen vše dobré a hodně sil
k uzdravení.
Pokud je v bezvědomí, nemůže ani pozastavit svou generální plnou moc a nevím, jak se tento případ řeší. Doporučuji Vám zavolat nebo si zajít na váš místně příslušný FÚ k vašemu správci daně. Ten by vám měl umět poradit, jak ve věci podání DP v tomto případě máte správně a zákonně postupovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 11:11
Dobrý den, moje účetní mi onemocněla. Má zřízenou dat. schránku a vše podávala na finančním úřadě elektronicky. Můžu nyní odevzdat daňové přiznání na podatelnu jako podnikatel, nemusím dodržet odevzdání datovou schránkou? Děkuji za odpověď