Re: Sleva na studenta....potvrzení do pů
Ono je to za rok 2014. a v dubnu mu bylo těch 26let, takže pak už mi nic nemusel ani nosit. Ale donesl až od 1.7. další školu. A právě jsem si jen nebyla jistá,jestli mu mohu uplatnit ten celý měsíc únor. Ale myslela jsem si,že ano.
moc děkuji za rychlou odpověď a přeji hezký den
Jestli mu bylo 26 let až v dubnu, tak tím, že nedodal potvrzení, přišel o 2 měsíce slevy.
>>>>Dobrý den,pokud student dá potvrzení o studiu do
>>>>16.2.2014, tak mu mám uplatnit slevu na studenta jen
>>>>za
>>>>měsíc leden nebo i za únor?
>>>>Děkuji za odpověď
>>>Posuzuje se stav k prvnímu dni v měsíci. 1.února byl student, takže student celý měsíc únor, i kdyby studium ukončil hned 2.února. Totéž např. sleva na manželku v případě rozvodu. Rozvod 15.6., ale 1.6. byla ještě manželka, takže sleva 6 měsíců. Jsou dvě výjimky - narození dítěte a počátek studia. Dítě se může uplatnit už v měsíci narození (za dalších podmínek...)
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 11:17
Dobrý den,pokud student dá potvrzení o studiu do 16.2.2014, tak mu mám uplatnit slevu na studenta jen za měsíc leden nebo i za únor?
Děkuji za odpověď