Re: Nastavení kurzu v Pohodě
http://www.stormware.cz/podpora/faq/pohoda/ukonceni-obdobi.aspx
Uzávěrka kurzových rozdílů
Před použitím této funkce musí být v agendě Nastavení/Seznamy/Kurzový lístek zadány denní kurzy k 31. 12. 2014 pro všechny používané měny.
Uzávěrku kurzových rozdílů provedete v agendě Účetnictví/Uzávěrka/Uzávěrka kurzových rozdílů/Neuhrazených pohledávek a závazků... Tato funkce vypočte k jednotlivým neuhrazeným pohledávkám a závazkům z daného zdaňovacího období v cizí měně kurzové rozdíly. Vytvoří pro ně interní doklady a na dokladech aktualizuje částku "K likvidaci". Pozor: Doklady nesmí být před provedením uzávěrky kurzových rozdílů zlikvidované.
Interní doklady se zaúčtují podle předkontací zadaných v agendě Globální nastavení/Cizí měny. Při pozdější likvidaci těchto pohledávek a závazků se bude kurzový rozdíl počítat vzhledem ke kurzu posledního dne účetního období, nikoliv ke kurzu dokladu.
Pokud je faktura zaúčtovaná na analytický účet 311 nebo 321, zaúčtuje se analyticky také kurzový rozdíl.
Re: Jak zapsat kurz do Pohody
Tak na Hot lince Pohody mi řekli, že ten kurz mohu přepsat, ale nesmím již editovat doklady zaúčtované předešlým kurzem 27,73.
Přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 20:30
Dobrý den, prosím jak mám v účetnictví Pohody nastavit kurz k 31.12.2014 - EURO 27,725 pro přepočet závazků a pohledávek a bankovního účtu EURO ?
Nyní tam mám stažený denní kurz EURO 27,73 a tím také účtováno v bance k 31.12.2014.
Jak prosím mám nastavit kurz pro přepočet závazků a pohledávek a banky ?
Děkuji za radu.