Nastavení kurzu v Pohodě

• (neregistrovaný)

24. 3. 2015 20:30

Dobrý den, prosím jak mám v účetnictví Pohody nastavit kurz k 31.12.2014 - EURO 27,725 pro přepočet závazků a pohledávek a bankovního účtu EURO ?
    Nyní tam mám stažený denní kurz EURO 27,73 a tím také účtováno v bance k 31.12.2014.
    Jak prosím mám nastavit kurz pro přepočet závazků a pohledávek a banky ?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2015 7:24

Mak (neregistrovaný)

Re: Nastavení kurzu v Pohodě
      http://www.stormware.cz/podpora/faq/pohoda/ukonceni-obdobi.aspx

Uzávěrka kurzových rozdílů

Před použitím této funkce musí být v agendě Nastavení/Seznamy/Kurzový lístek zadány denní kurzy k 31. 12. 2014 pro všechny používané měny.

Uzávěrku kurzových rozdílů provedete v agendě Účetnictví/Uzávěrka/Uzávěrka kurzových rozdílů/Neuhrazených pohledávek a závazků... Tato funkce vypočte k jednotlivým neuhrazeným pohledávkám a závazkům z daného zdaňovacího období v cizí měně kurzové rozdíly. Vytvoří pro ně interní doklady a na dokladech aktualizuje částku "K likvidaci". Pozor: Doklady nesmí být před provedením uzávěrky kurzových rozdílů zlikvidované.

Interní doklady se zaúčtují podle předkontací zadaných v agendě Globální nastavení/Cizí měny. Při pozdější likvidaci těchto pohledávek a závazků se bude kurzový rozdíl počítat vzhledem ke kurzu posledního dne účetního období, nikoliv ke kurzu dokladu.

Pokud je faktura zaúčtovaná na analytický účet 311 nebo 321, zaúčtuje se analyticky také kurzový rozdíl.

• 25. 3. 2015 8:45

mája (neregistrovaný)

Re: Jak zapsat kurz do Pohody
      Děkuji, jde mi o to, zda mohu nyní před přepočtem přepsat stažený kurz 27,73 na kurz k 31.12.2014 27,725 a spustit uzávěrku kurzových rozdílů ?
      Jakým způsobem tam dostat ten kurz 27,725 ?
      Děkuji.

• 25. 3. 2015 8:52

mája (neregistrovaný)

Re: Jak zapsat kurz do Pohody
      Tak na Hot lince Pohody mi řekli, že ten kurz mohu přepsat, ale nesmím již editovat doklady zaúčtované předešlým kurzem 27,73.
      Přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).