Re: zveřejňování závěrky
>>>Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zkušenějších,
>>>pokud
>>>je malé s.r.o. (nemusí mít audit) a samozřejmě posílá
>>>přiznání k dani z PO datovkou jak potom zveřejňuje
>>>rozvahu a výsledovku. Dřív jsem tam mailem poslala
>>>orazítkovanou rozvahu a výsledovku mailem a bylo to,
>>>ale teď
>>>nevím jak se postupuje.Moc díky
>>
>>1) podle protiprávního požadavku FS na FÚ v .xml
>>poslat DP, R a V, Přílohu stačí v .pdf
>>
>>2) na OR posílám datovou schránkou účetní závěrku a
>>zprávu o vztazích v .pdf
>>
>>Hezký den!
>Děkuji a mohu se zeptat na přílohu, pokud v roce
>proběhl příplatek mimo ZK a byl i vrácen uvádím v příloze?
Já bych to tam nedával, ale iniciativě se meze nekladou. :-))
Hezký den!
Re: zveřejňování závěrky
Dobrý den, omlouvám se, že vstupuji do diskuze, ale můžete mi, p. Pavle, prosím poradit.
Píšete že, zpracováváte zprávu o vztazích. Na internetu jsem hledala a četla, ale stále z toho nejsem moudrá. Když jsem se dívala na justici, tak tam ji mají jen velké a.s. (propletené s jinými právn.osobami). A já nevím, zda se mě také týká.
Jsem 100% vlastník s.r.o.A a dále vlastním 1/3 s.r.o.B - týká se mě zpráva o vztazích?
Můžete mi, prosím, říct i jen názor?
Co se stane, pokud se zpráva měla tvořit a nebude? Zakládá se jen na OR?
Mockrát děkuji, jsem už z toho špatná.
Re: Zpráva o vztazích
Karl,
prosím zakládejte nové vlákno, když se ptáte na něco jiného, děkuji.
Řešení najdete v § 71 a násl ZOK.
Podle mého názoru:
1) Karl vlastní ze 100 s.r.o.A, tudíž s.r.o.A musí vypracovat podle § 82 ZOK zprávu o vztazích s Karl
2) Karl vlastní z 1/3 s.r.o.B, potom by s.r.o.B nemusela podle § 75/2 ZOK uvádět Karlu jako ovládající osobu. Pokud ale Karla jedná ve shodě s ostatními společníky, tak výše uvedené neplatí (§ 78 ZOK).
3) Zpráva o vztazích se přikládá k Výroční zprávě, pokud se zpracovává, a vždy i do OR
4) termín by měl být do 31.3.
Hezký den!
Pane Pavle, děkuji za Vaši odpověď.
Já vím, že jsem měla založit nové vlákno, ale říkala jsem si, že byste si nové zprávy nemusel všimnout:)
Bude asi nejlepší s tím zajít k odborníkovi, i když vlastně zpráva by byla negativní.
Když já nevím, co prakticky znamená ve Vaši odpovědi v bodě 2)..."Pokud ale Karla jedná ve shodě s ostatními
>společníky, tak výše uvedené neplatí (§ 78 ZOK)."
Uvedené § jsem četla.
Obě společnosti jsou malé, bez auditu. Výroční zprávu nezpracovávají, pak je potřeba zprávu o vztazích též tvořit?
Pane Pavle, doufám, že mi ještě odpovíte.
Děkuji za Váš čas.
Zda slolečnosti jsou malé nebo zda mají audit nebo zda zpracovávají Výroční zprávu je nepodstatné.
Podstatné je, kolik % má ovládající osoba.
Pokud splňuje společník s 1/3 podílu definici podle § 78 ZOK, tak bude uveden mezi ovládajícími osobami a zpráva se zpracovává.
Pokud by např. byli 3 společníci, každý s 1/3 a nejednali by ve shodě, tak se zpráva o vztazích nezpracovává.
Hezký den!
Dobrý den Pavle, přidám se k diskusi. Firma s.r.o. je z 99% vlastněna německou společností. Musíme tedy zpracovat Zprávu o vztazích a zveřejnit ji na OR? Dělá se to jen kvůli tomu zveřejnění? A když máme odložené podání DP na červen, tak můžeme zveřejnit i Zprávu o vztazích až v červnu? Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Vendy,
§ 82/1 ZOK ukládá vypracování zprávy o vztazích do 3 měsíců od skončení účetního období. Proto pozor na datum!
O uložení ZOK nic nestanovuje, pokud vím.
Zákon č. 304/2013 Sb. podle mého názoru termín také přímo nestanovuje (§ 66/l).
Já ukládám najednou spolu s ÚZ, resp. Výroční zprávou, a s rozdělením zisku podle § 67 zákona o veřejných rejstřících.
Pokud budete dělat Výroční zprávu, tak podle § 84/2 ZOK se Zpráva o vztazích připojuje k Výroční zprávě a proto je termín jasný.
A pokud nezpracovávám Výroční zprávu, tak nechci být diskriminován předčasným ukládáním do OR. :-))
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2015 23:57
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zkušenějších, pokud je malé s.r.o. (nemusí mít audit) a samozřejmě posílá přiznání k dani z PO datovkou jak potom zveřejňuje rozvahu a výsledovku. Dřív jsem tam mailem poslala orazítkovanou rozvahu a výsledovku mailem a bylo to, ale teď nevím jak se postupuje.Moc díky