Re: Na který řádek dph automobil -PROSÍM
Ještě prosím doplňující otázka....nakoupené cartridge, kabel k pc, stěrače, nemrnoucí směs apod můžeme nárokovat také? Služby od notáře související se založením sro nemůžeme. Je to tak prosím? Vše uvádím do řádku 40 a 45, do ř.47 ještě ten automobil. Můžete mi prosím poradit, zda to mám správně?
Moc děkuji
Pročtěte §79 ZDPH.
Dle tohoto postupu uplatníte nárok na řádku 45 (viz popis řádku).
Na řádku 40 budou až plnění po datu registrace.
Automobil i na ř. 47. Předpokládám, že na automobil máte daňový doklad a nenakoupili jste od bazaru ve zvláštním režimu podle §90.
Moc děkuji za odpověď, §79 jsem pročítala, nebyla jsem si ale stále jistá. Vše je před registrací, tedy dám do ř.45 a auto do ř.47. Děkuji mockrát. Za březen už použijeme řádek 40.
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2015 9:46
Dobrý den, prosím o pomoc při vyplnění přiznání k DPH, pořídili jsme jako nově založená sro ojetý automobil před zaregistrováním k dph. Nákup je 28.1., registrace 12.2.2015. Uvádím na řádek 40+47 a na ř. 45 také? Nic nekrátíme, bude využíván pouze pro účely sro.
Děkuji za rady.