Osobní bankrot a povinná částka

• (neregistrovaný)

25. 3. 2015 9:48

Prosím o radu:
    -mám pracovníka, který má növě osobní insolvenci, na dokladu má napsáno 3000,- měsíčně hradit.
    -pracuje pár dnů, onemocněl a kdy si počítám nyní jeho plat za 3/15 /předběžně/, tak mi vychází pouze srazit 1200,- Kč a nikoliv 3000,- jak mám od insol.správce. Když mu toto srazim, tak mu nezůstane život. minimum a když to nepošle tuto částku, tak má problém. Dělám to poprvé, prosím někoho, kdo s tim má již zkušenosti.
    Co je správné? A jak postupovat?
    Děkkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2015 22:55

JUDr. David Vozák (neregistrovaný)

Re: osobní bankrot a povinná částka
      DObrý den.
      Správný postup je (vždy) takový, že se držíte zákonem a vyhlášekami stanovených postupů pro provádění srážek ze mzdy a jiných příjmů. I v oddlužení. Zaměstnanci nesmíte srazit více.
      V tomto případě jde o zjednodušení ze strany insovlenčního správce, když Vám poskytl částku, která "musí" být odváděna. Ona být odváděna nemusí, pouze by odváděna měla být, aby oddlužení zaměstnanci dobře dopladlo. Pokud dlužník v oddlužení nebude oddlužení plnit (rozumí se, že mu nebude Vámi prováděné srážka na oddlužení stačit), je na něm, aby se o plnění oddlužení postaral. Například navýšením příjmu či podobně.

Hezký den.

JUDr. David Vozák, abivia.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).