Re: Daně
To jste měla řešit do 15.2.2015. Pokud jste do tohoto data zaměstnavatele nepožádala o roční zúčtovaní daní, nyní již nelze. Ale zaměstnavatel by vám srážkovou daň nemohl započítat. Ale můžete si podat daňové přiznání a v něm srážkovou daň započítat - pokud se to oplatí, pokud to má smysl.
Děkuji za rychlé odpovědi. A mohu poprosit o kontrolu výpočtu:
příjmy HPP 269 089,- DPP 55 020,-
úhrn pojist. 91 492,-
daň záloh. 29 370,-
daň srážk. 8 253,-
Vyšlo mi, že by se mi mělo vrátit 123,- . Děkuji.
Pokud Váš zaměstnavatel není daňový poradce, tak Vám daňové přiznání nejenže nemůže, ale dle Zákona o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců ČR zpracovat ani nesmí.
Pokud chcete uplatnit v DP příjmy a srážkovou daň z DOPP, tak si musíte zpracovat a podat přiznání k dani z příjmů FO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2015 10:06
Dobrý den, celý loňský rok jsem byla zaměstnána na HPP, kde mám podepsané prohlášení a pak jsem měla u jiného zaměstnavatele uzavřenou DPP 1-6 a 8-12/2014. Z DPP mi byla srážena srážkovoá daň, příjem byl měsíčně cca 5 000,-. Musím si podat sama DP nebo mi ho může udělat zaměstnavatel, kde jsem na HPP s tím, že mu dám potvrzení o příjmech z DPP. Děkuji.