Re: nevypsání nemocenské
Já bych se zkusila poradit s lékařem, buď obvoďákem nebo tím, kdo ho tam vysílá. Mně před lázněmi vypsala neschopenku obvodní lékařka, takže jsem do lázní přijela již s neschopenkou. Nebo potom ještě zkusit se zeptat na OSSZ, tam by vám měli být schopni odpovědět . Hezký den
Tak, protože mě to také zajímalo, tak jsem volala na tu OSSZ , tam mi řekli, že jim je to úplně jedno, není podmínka komplexní péče, aby tam byla ta neschopnost, dál jsem volala i na zdravotní pojišťovnu a ti mi řekli totéž. Je jim to úplně jedno. Takže může tohle říct svému lékaři a potom i případně v těch lázních, aby neschopenku nevystavovali, nebo jen na kratší dobu. Nic tomu nebrání.
Nejdříve jsem si to taky tak myslela. Ale když jsem se dozvěděla, že si manžel nemůže lázně zkrátit na 3 týdny, tak jsem začala přemýšlet nad tím, zda komplexní péče není spojena s nemocenskou. Když nechtějí ušetřit za týden lázní, tím že by si je zkrátil, tak třeba by nemuseli chtít ušetřit ani za nemocenskou.
All, jako vždy vám moc děkuji, za vaší ochotu. Asi máte šikovnější děvčata na OSSZ, že vám dokázali poradit. Přeji Vám krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2015 11:21
Zdravím všechny a prosím o radu. Manžel pojede do lázní, komplexní péče. V lázních vždy automaaticky vypisují nemoc. lístek. Je možné u komplexní péče nemít nemocenskou a vzít si raději dovolenou? Popřípadě nemoc 14 dní a zbývajících 14 dní dovolenou? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za radu.