Re: Bonus na dítě
Jak si mohl uplatnit 3 děti, když má jenom jedno? Možnost zjistit FÚ má celkem snadno, protože do DP se píšou rodná čísla dětí.
Re: Bonus na dítě
Je to tak, 3 děti si uplatnit nemohl, protože 2 nejsou jeho a nevyženil je. A to jedno svoje by si také neměl uplatnit, protože píšete, že jí platí alimenty, a to znamená, že s tím dítětem nežije v domácnosti. Pokud by si ho uplatnit chtěl, musel by finančnímu úřadu předložit kromě rodného listu, kde je uveden jako otec, i potvrzení od zaměstnavatele té paní, že ona na to dítě zvýhodnění neuplatňuje. Vy jste účetní toho jejího zaměstnavatele? Vystavovala jste jí nějaké takové potvrzení pro něj?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2015 17:10
Prosím, můžete mi někdo poradit? Mám paní, které je vedena na sociálce. Má tři děti. Jedno v současné době s novým přítelem, který jí však platí alimenty. Úplně když by se šlo do důsledků, tak spolu bydlí, ale oficiálně ne e. Mají plno dluhů, tak se snaží uškudlit penízky kde se dá. A teďkom jak s bonusy na dítě? V zákoně je žijící s poplatníkem ve společné domácnosti. Jak daleko jde FU či sociálka do důsledku?? A ještě jedno, pan si nemůže nechat poslat peníze na účet - nevlastní ho. Bydlí na "městě". Pomůžete mi co s tím? Setkal se s tím někdo?