Re: DPFO - nepodepsal prohlášení
Aha, moc děkuji oběma. To mě vůbec nenapadlo, že je to povinnost i v takovém případě. Máme právě zaměstnance, který u nás podepsané má, ale u minulého zaměstnavatele prý neví. Proto jsem to zkoumala. Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2015 15:02
Prosím byl by někdo tak ochotný a nevysvětlil by mi toto:
Daňové přiznání je povinen podat i poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti podle § 6 ZDP pouze od jednoho anebo postupně od více plátců daně, včetně doplatků mezd od těchto plátců (§ 38ch odst. 4 ZDP) a nepodepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle § 38k ZDP (vyjma příjmů od daně osvobozených a příjmů, z nichž je vybírána daň srážkou sazbou daně podle § 36 ZDP) či má jiné příjmy podle § 7 až § 10 ZDP (příjmy ze samostatné činnosti, z kapitálového majetku, z nájmu, ostatní příjmy) vyšší než 6 000 Kč.
Pokud FO bude mít podepsané prohlášení 1-10/2014, potom nastoupí k dalšímu zaměstnavateli 11-12/2014, kde jej nepodepíše, bude mít během roku DPP do 10 000 Kč zdaněnou srážkovou daní a příjmy z pronájmu do 3 000 Kč musí přesto podávat daňové přiznání? Asi by byl sám proti sobě, kdyby nepodal, ale nějak nerozumím tomu, proč musí.
Předem děkuji za ochotu a trpělivost