Re: Daň paušálem
Vidím to na problém, protože v odstavci 1) § 7a ZDP je uvedeno
(1) Poplatníkovi, kterému kromě příjmů od daně osvobozených a příjmů zdanitelných zvláštní sazbou daně plynou příjmy podle § 7 odst. 1 písm. a) až c) včetně úroků z vkladů na účtu, který je podle podmínek toho, kdo účet vede, určen k podnikání poplatníka [§ 8 odst. 1 písm. g)],
pokud provozuje podnikatelskou činnost bez zaměstnanců
nebo spolupracujících osob .... může správce daně stanovit na žádost poplatníka podanou nejpozději do 31. ledna běžného zdaňovacího období daň paušální částkou.
Takže Vám byla (či bude) daň stanovena paušální částkou a zároveň jste měla zaměstnance. Dle mého názoru jste vůbec o daň stanovenou paušální částku neměla požádat.
Doporučuji konzultaci u erudovaného daňového poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2015 10:44
Dobrý den, prosím o radu. V roce 2014 a 2015 jsem měla stážistku z Fondu dalšího vzdělávání. V rámci smlouvy, kterou jsem uzavřela s Fondem dalšího vzdělávání jsem měla se stážistkou uzavřenou dohodu o provedení práce. Odvedla jsem srážkovou daň a vyplatila jí mzdu za odvedenou práci (toto jsem hradila z vlastních zdrojů - s tím, že FDV mi následně vyplatí sjednanou částku - mzda+daně+odměna pro mentora). Nyní jsem dostala vyplacenou částku dle smlouvy s FDV. Nevím jak správně dát do účetnictví, protože daním paušalem. Bude se to týkat odvodů až za rok 2015, ale chtěla bych mít jasno.
Děkuji.