Re: Money S3 - příjmový pokl.doklad
Pokud mi podnikatel dává doklady za celý měsíc najednou - v pokladně v programu nastavuju u všech dokladů datum posledního v měsíci.
Nebo musíte i úhradu faktur do poklady "zařadit" mezi ostatní doklady a datumovou posloupnost zachovat.
Taky by se mi to nelíbilo.
takže Vy vše dáváte s datem posledního, ačkoliv jsou skutečné datumy různé? To nevadí? Pokud bych se chtěla přiklonit k té druhé variantě, a nechat to tak a až na konci měsíce teprve ten pokladní příjem za tu danou fakturu zařadit mezi ostatní a seřadit si je jak jdou za sebou a zadat postupně s datem, kdy byla faktura opravdu hrazena, tak jaký doklad potom vydat klientovi, který zaplatil? Vždy podnikateli i s fakturou zasílám příjmový pokl,doklad pro zákazníka jako potvrzení o zaplacení a tam už musí přece datum být. Mám v tom zmatek :- (
Aha, já jsem to pochopila tak, že příjmový doklad zákazníkovi vystaví přímo podnikatel a Vy ho pouze zaúčtujete. (tohle je má situace).
Příjmové doklady tedy vystavujete pouze Vy - na úhradu faktur? Nepomohlo by rozdělení číselné řady zvlášť pro příjmové a zvášť pro výdajové doklady?
nene, já vystavuji rovnou z programu právě i ten příjmový k té dané vydané faktuře.
Já mám rozděleny číselné řady pro V a P pokladny, ale během měsíce jsou i jiné příjmy, např. co vybral z banky a vložil přes průb.položky do pokladny...a tak...takže právě s tímto se mi ty data perou
aha vidíte, další nápad. Já vždy dávám datum vystavení stejný jako je datum účetního případu a datum platby, když to zadávám do programu a pak i tisk pokladny dávám dle úč.případu. Tady bych viděla pouze renonc v tom, že když to takto vytisknu odběrateli, tak bude mít datum vystavení na tom dokladu pozdějsí, než datum platby. To by také nevadilo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2015 11:18
prosím uživatele Money S3, jak řeší následující...Podnikatel mi dává podklady jednou za měsíc vše souhrnně, já mu vystavuji i faktury. Většinou se jedná o bezhotovostní, ale začínají přibývat i hotovostní. za ty obdrží peníze samozřejmě ihned, takže PPD je s čerstvým datem z března, kdy já nemám ještě žádné jiné paragony z března v ruce a řeším, jak to udělat, když Money hned vytvoří ten doklad s číslem prvním možným v pořadí a já teprve pak ke konci měsíce dávám do programu nové výdaje a příjmy z kasy a data jsou třeba starší, ale pořadová čísla vyšší.
Např. mám poslední příjmový z 28.února třeba č.30, pak hned skočí pořadové číslo příjem 31. s datem 27.3.- kdy vydal hotovostní fakturu na službu a ihned ji dostal zaplacenou- a pak jakmile dostanu další paragony souhrnně za březen (V i P), tak když je roztřídím dle data postupně a zadám do programu, tak mám třeba další pořadové číslo 32. s datem 1.3. Mě to nevadí, já se v tom vyznám, ale při vytištění pokladny to vypadá divně, že se pořadová čísla "přeskakují".Nemůže to třeba být divné případné kontrole?? Když dám řadit podle data, tak za sebou nejsou v řadě pořadová čísla a když dám řadit dle pořadového čísla, tak zase nejsou za sebou datumy..Možná hloupý dotaz, ale pozastavila jsem se nad tím