Re: Smlouva o dílo/zaměstnanec
v pracovní smlouvě má zaměstnanec uvedeno: Psycholog-poradenství, metodika, psychoterapeutické služby...atd.
jako předmět činnosti ve smlouvě o dílo by byly podobné, ne-li stejné (pro mě určitě) slova, které by vyjadřovali podobnou náplň práce. podle mě by to tak nešlo.
děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2015 13:34
Dobrý den, prosím někoho chytřejšího o odkázání na určitý paragraf či radu.
Máme zaměstnance na klasickou PS, zaměstnavatel chce s tímto zaměstnancem ještě uzavřít smlouvu o dílo. Tvrdím mu, že to nejde protože to podle mě vykazuje všechny znaky závislé práce (§2 ZP) a je to obcházení zákona byť by druh práce ve SoD byl uveden jiný než v PS. Chce po mě § kde se hovoří, že to nejde, já mu oponuji, že to vyplývá z různých § ustanovení ZP a obč. Zákoníku. Nicméně hledám v těchto zákonech "zákaz" a nemůžu nic najít. Můžete mě prosím nasměrovat na správný § dle ZP nebo NOZ? nebo má zaměstnavatel pravdu a já se mýlím?
děkuji všem za rady.