Re: materiál - Účto
U zubních lékařů tyto položky vůbec neeviduje skladově. Evidenci vedu pouze na kartáčky apod., které zubař prodává. Osatní je rovnou do spotřeby.
Ještě doporučuju rozdělovat výdajové položky podle druhů, které budete potřebovat k vyplnění přehledu pro stanovení minutové kalkulace.
Aha, tak si od něj nechte předložit tabulku, kterou budete vyplňovat, tam uvidíte, jaké rozdělení materiálu firma k výpočtu potřebuje. A podle toho si nastavte rozdělení v účetní evidenci, aby s tím příští rok bylo méně práce :-)
To je jen dobrá rada, já z těchto kalkulací většinou šílím.
Pro vaší potřebu si druh PR podrobně rozdělte na kolik budete
potřebovat. Ponechte PR na běžnou provozní režii (např: telefony,
kancel. potřeby a pod) a vytvořte si druhy PR0-PR9 a v nich si
upřesněte výdaje budoucí informativní potřeby. Jednotlivé PR
si můžete rozklíčovat do Výkonů. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2015 14:51
Dobrý den, účtuje prosím někdo v programu Účto? Vedu daňovou evidenci zubnímu lékaři. Nakupuje např. amalgám, roušky, různé výplně k ošetření zubů atd. Nemá skladové prostory a vše dává rovnou do ordinace. Já to v daňové evidenci v Účtu zapíši podle faktur druhem "MT" do výkonu jsem zavedla "spotřební stomat.materiál". Na karty zapíšeme až to co zbylo k 31.12. . Je prosím vás tento postup možný?