Re: clo a DPH
sečtete hodnotu zboží a dopravy a dostanete základ daně pro výpočet DPH, ZD a DPH uvedete do ř. 7 a 43 (pokud slouží pro vaše podnikání), pro přepočet na Kč použijete celní kurz na JSD
vypočtený základ daně na JSD někdy nezahrnuje dopravu až do 1. místa určení v ČR, takže je lepší ho přepočítat
Re: clo a DPH
částka na JSC je správná po sečtení zboží a dopravy. Zboží slouží pro podnikání. Můžete mi konkrétně sdělit účtování JSD, to budu účtovat v interních dokladech? účtuji v Pohodě. Navíc mě mate, zda vlastně vypočtené DPH budu někomu? platit. Na přiznání bude v ř. 7 a v ř. 43, takže vlastně mě neovlivní daňovou povinnost ani nadměrný odpočet? Omlouvám se za takto polopatické dotazy...
Re: clo a DPH-poraďte účtování Pohoda
DPH neplatíte, je nula
účtování v Pohodě vám musí poradit někdo jiný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2015 21:53
Dobrý večer, česká společnost objednala z číny solární panely. Mám fakturu, kde jsou podmínky CFR, mám JCD. panely zaúčtuji 504/321, pak mám fakturu za dopravu 518/321. Na JCD v platebním výměru je základ pro clo 108000, částka 0 Kč. DPH základ 136469 a DPH 21% 28658,49. Zde je napsáno: vyměřené clo celkem 0, DPH nevybraná CÚ: 28658,49 Kč, celní dluh celkem 0 Kč. Může mě někdo poradit s účtováním? DPH se platí klasicky FÚ? Děkuji.