Re: Vývoz Nový Zéland
pokud vývozní JSD není na vaši firmu, ale vyvážela si to paní sama, pak se obávám, že osvobození neprokážete a nějakými fotkami už vůbec ne; toto je můj názor, ale optimální bude, když tyto "důkazy" ukážete zkušenému daňovému poradci
pokud chcete fakturovat bez DPH jako osvob. plnění, vystavte si nebo si nechte vystavit nějakou spediční firmou (např. DHL) vývozní JSD, kde budete figurovat jako vývozci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2015 14:30
Dobrý den, na podzim 2014 si v naší firmě odebrala zboží paní z Nového Zélandu. Vůbec jsem netušila co po ní chtít za doklady, říkala že vše vyřizuje, že potřebné doklady zašle, aby bylo bez DPH. Vystavili jsme fakturu bez DPH, mám od ní prohlášení, že osobně odebrané zboží na fa..... bude vyvezeno do země Nový Zéland a že zajistí vývozní doklady a naší firmě doručí pro prokázání osvobození od DPH.
Když jsme jí uháděli na nějaké doklady, tak říkala, že jí to ještě nedorazilo. Má totiž rodiče v ČR a oni jí to zasílali asi postupně.
Ještě jednou odebrala zboží ke konci roku, zasílalo se to k jejím rodičům, s tím že jí to pošlou a opět zašle doklady. Prohlášení že je určeno na Nový Zéland zatím nedoručila, musím jí uhánět.
Nyní mi poslala fotografie dokladů nalepených na doručených balíkách, jednou balík EMS a jednou CV. Je tam vidět razítko celního úřadu. Na jednom balíku je napsáno oblečení + vánoční dárky, na druhém oblečení ....... (náš název).
Bude mi toto stačit na prokázání osvobození od DPH?
Popř. poraďte jak v těchto případech postupovat.
Děkuji.