Re: Daňové přiznání
(1) Daňové přiznání je povinen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhly 15 000 Kč, pokud se nejedná o příjmy od daně osvobozené nebo o příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně. Daňové přiznání je povinen podat i ten, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, nepřesáhly 15 000 Kč, ale vykazuje daňovou ztrátu.
Re: Daňové přiznání
Pro kukinecka - tazatelka se neptá, zda má či nemá podat DP, ale zda může uplatnit výdaje procentem z příjmů v okamžiku, kdy vlastně žádné příjmy ke zdanění dle § 7 ZDP nemá.
Jaká je dobrá rada?
Uplatnit skutečné výdaje, kdy vznikne daňová ztráta, kterou pak bude moci odečíst v dalších letech?
Nevíme, protože nenapsala, zda nemá např. pohledávky k 31.12.2014
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2015 10:43
Dobrý den,
v září 2014 jsem ohlásila živnost na živnostenském úřadu na masérské, rekondiční služby. V 2014 jsem neměla žádné příjmy a do listopadu jsem dělala školu. Můžu za 2014 podat přiznání s tím, že použiju paušál nebo musím vést klasickou evidenci.
Děkuji¨
Evča