Re: Příloha k žádosti o dávk - odpověď
>Dobrý den,
>obracím se na vás s prosbou. Zaslala jsem na ČSSZ přes
>datovou schránku Přílohu k žádosti o dávku
>nemocenského pojištení za zaměstanance a obdržela jsem od ČSSZ
>tohle:
>
>V této souvislosti bychom Vás chtěli upozornit na
>skutečnost, že z obsahu Vašeho podání NEMPRI_2015.xml
>vyplývá, že k jeho zpracování není Česká správa sociálního
>zabezpečení věcně příslušná.
>
>Z tohoto důvodu Česká správa sociálního zabezpečení k
>výše uvedenému podání nepřihlíží ani ho nijak dále
>nezpracovává.
>
>Nevíte co to znamená? Jedná se o zaměstnance, kterému
>je sráženo ze mzdy (exekuce) měla jsem současně poslat
>přílohou exekuční příkaz atd....myslela jsem si že
>zašlu poštou. Nebo to s tím vůbec nesouvisí?
>
>Děkuji moc za odpověď
Proč jste to posílala na ČSSZ a ne na OSSZ? Než nějaké spekulace bude nejlepší zvednout telefón a přímo zavolat na příslušnou OSSZ.
>
Děkuji, posílala jsem již na novém formuláři. Když jsme začínali posílat před DS bylo mi řečeno, že mám posílat na adresu ČSSZ a oni si to dle okresu přerozdělí....i v minulosti s tím nebyl problém. Posílám tak měsíční Přehled o platbě pojistného a nikdy se mi to nevrátilo.
Zavolám ještě paní na OSSZ.
Dobrý den, mně takhle v lednu přišla odpověď na přehled o platbě. Druhý pokus už byl ok.
A ještě se zeptám-když posíláte DS něco na Fú, vrátí se vám nějaká doručenka o tom, že to tam došlo v pořádku? Dá se to někde v nastavivt? Protože třeba z OSSZ zpráva přijde, že je něco špatně, pokud je to dobře, zprávu už neposílají, ale z Fú mi nechodí žádná zpráva, posílám každý měsíc DPH a teď i daně a kdyby mi z Fú nezavolali, ani bych se nedozvěděla, že ji to tam "neprolezlo"...
Děkuji za odpověď, K.
Volala jsem s pani z OSSZ ...zaslala jsem znovu přímo k nim a vše bylo ok....tak jsem se ráda.
Jinak v případe FU si myslím že když je něco špatně tak zavolají a pro nas je dulezita informace v odeslaných zprávách (kde se z dodejky okamzikem precteni stane dorucenka).
To si myslím já :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2015 9:03
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou. Zaslala jsem na ČSSZ přes datovou schránku Přílohu k žádosti o dávku nemocenského pojištení za zaměstanance a obdržela jsem od ČSSZ tohle:
V této souvislosti bychom Vás chtěli upozornit na skutečnost, že z obsahu Vašeho podání NEMPRI_2015.xml vyplývá, že k jeho zpracování není Česká správa sociálního zabezpečení věcně příslušná.
Z tohoto důvodu Česká správa sociálního zabezpečení k výše uvedenému podání nepřihlíží ani ho nijak dále nezpracovává.
Nevíte co to znamená? Jedná se o zaměstnance, kterému je sráženo ze mzdy (exekuce) měla jsem současně poslat přílohou exekuční příkaz atd....myslela jsem si že zašlu poštou. Nebo to s tím vůbec nesouvisí?
Děkuji moc za odpověď