Příloha k žádosti o dávk - odpověď ČSSZ

• (neregistrovaný)

2. 4. 2015 9:03

Dobrý den,
    obracím se na vás s prosbou. Zaslala jsem na ČSSZ přes datovou schránku Přílohu k žádosti o dávku nemocenského pojištení za zaměstanance a obdržela jsem od ČSSZ tohle:

V této souvislosti bychom Vás chtěli upozornit na skutečnost, že z obsahu Vašeho podání NEMPRI_2015.xml vyplývá, že k jeho zpracování není Česká správa sociálního zabezpečení věcně příslušná.

Z tohoto důvodu Česká správa sociálního zabezpečení k výše uvedenému podání nepřihlíží ani ho nijak dále nezpracovává.

Nevíte co to znamená? Jedná se o zaměstnance, kterému je sráženo ze mzdy (exekuce) měla jsem současně poslat přílohou exekuční příkaz atd....myslela jsem si že zašlu poštou. Nebo to s tím vůbec nesouvisí?

Děkuji moc za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2015 9:13

jasná. (neregistrovaný)

Re: Příloha k žádosti o dávk - odpověď
      >Dobrý den,
      >obracím se na vás s prosbou. Zaslala jsem na ČSSZ přes
      >datovou schránku Přílohu k žádosti o dávku
      >nemocenského pojištení za zaměstanance a obdržela jsem od ČSSZ
      >tohle:
      >
      >V této souvislosti bychom Vás chtěli upozornit na
      >skutečnost, že z obsahu Vašeho podání NEMPRI_2015.xml
      >vyplývá, že k jeho zpracování není Česká správa sociálního
      >zabezpečení věcně příslušná.
      >
      >Z tohoto důvodu Česká správa sociálního zabezpečení k
      >výše uvedenému podání nepřihlíží ani ho nijak dále
      >nezpracovává.
      >
      >Nevíte co to znamená? Jedná se o zaměstnance, kterému
      >je sráženo ze mzdy (exekuce) měla jsem současně poslat
      >přílohou exekuční příkaz atd....myslela jsem si že
      >zašlu poštou. Nebo to s tím vůbec nesouvisí?
      >
      >Děkuji moc za odpověď

Proč jste to posílala na ČSSZ a ne na OSSZ? Než nějaké spekulace bude nejlepší zvednout telefón a přímo zavolat na příslušnou OSSZ.
      >

• 2. 4. 2015 9:17

Kisska (neregistrovaný)

Ještě dodám, že je nový vzor přílohy pro nemocenské, OČR... v platnosti od 1.4.2015 ale jak psala paní Jasná, zřejmě to bude tím, že jste to poslala na ČSSZ

• 2. 4. 2015 10:44

helene365 (neregistrovaný)

Děkuji, posílala jsem již na novém formuláři. Když jsme začínali posílat před DS bylo mi řečeno, že mám posílat na adresu ČSSZ a oni si to dle okresu přerozdělí....i v minulosti s tím nebyl problém. Posílám tak měsíční Přehled o platbě pojistného a nikdy se mi to nevrátilo.
      Zavolám ještě paní na OSSZ.

• 2. 4. 2015 17:34

Kajula (neregistrovaný)

Dobrý den, mně takhle v lednu přišla odpověď na přehled o platbě. Druhý pokus už byl ok.
      A ještě se zeptám-když posíláte DS něco na Fú, vrátí se vám nějaká doručenka o tom, že to tam došlo v pořádku? Dá se to někde v nastavivt? Protože třeba z OSSZ zpráva přijde, že je něco špatně, pokud je to dobře, zprávu už neposílají, ale z Fú mi nechodí žádná zpráva, posílám každý měsíc DPH a teď i daně a kdyby mi z Fú nezavolali, ani bych se nedozvěděla, že ji to tam "neprolezlo"...
      Děkuji za odpověď, K.

• 3. 4. 2015 10:21

helena365 (neregistrovaný)

Volala jsem s pani z OSSZ ...zaslala jsem znovu přímo k nim a vše bylo ok....tak jsem se ráda.
      Jinak v případe FU si myslím že když je něco špatně tak zavolají a pro nas je dulezita informace v odeslaných zprávách (kde se z dodejky okamzikem precteni stane dorucenka).
      To si myslím já :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).