Re: insolvence zaměstnance-začátečník
Čekejte na dopis od soudu pokud je povoleno oddlužení formou splátkového kalendáře.
§ 406 ins. zákona
(5) Rozhodnutí o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře doručí insolvenční soud do vlastních rukou také plátci mzdy dlužníka. O právech a povinnostech plátce mzdy dlužníka po doručení rozhodnutí o schválení oddlužení platí přiměřeně ustanovení občanského soudního řádu o plátci mzdy při výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy povinného. Částky sražené z dlužníkovy mzdy zasílá plátce mzdy dlužníka insolvenčnímu správci, a to bez zřetele k tomu, že rozhodnutí o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře dosud není v právní moci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2015 10:11
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnance mi mezi řečí sdělil že si podal návrh na insolvenci, žádné exekuce neměl, dnes jsem se podívala do insolv.rejsříku a je tam uvedeno že návrh je už 18.12.14 a oddlužení je povoleno, jaký je postup? myslela jsem že přijde dopis od IS správce, prosím zkušeněnjší o radu jak postupovat. Děkuji.