Čestné prohlášení k dani z příjmů

• (neregistrovaný)

2. 4. 2015 18:11

Dobrý den,
    může mi prosím někdo poradit?
    Jsem drobná OSVČ, mám prodejnu, podala jsem přes svoje datové schránky přiznání k DPFO 2014, kde si uplatňuji na svého 10letého syna roční odpočet na dítě. Manžel mi zemřel před 6 lety. Při prvním přiznání jsem na FU ofotila i rodný list.
    Nyní mi volala paní z FU, že musím doložit čestné prohlášení kvůli
    uplatnění na syna - ale nevím vůbec proč. To snad musí druhý z manželů který dítě neuplatňuje, ale já jsem samoživitelka.
    Připadá mi to jako buzerování.

děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2015 18:17

RenataH (neregistrovaný)

Re: čestné prohlášení k dani z příjmů
      Také mi to připadá jako buzerování. Zavolejte jí zpátky a zeptejte se jí, proč byste jako vdova měla psát čestné prohlášení. Nikdo jiný stejně dítě uplatňovat nemůže.

• 2. 4. 2015 18:55

.. (neregistrovaný)

A jak se správce daně má dozvědět, že jste vdova? Posílala jste i kopii parte? Řekla jste jí to nyní po telefonu a přesto chtěla poslat čestné prohlášení?
      Jinak cokoliv od mých klientů nebo ode mně správci daně chtějí, tak vždy odpovídám "prosím, pošlete mi to písemně do datové schránky"

• 2. 4. 2015 19:30

katka2 (neregistrovaný)

Nějak jsem nepochopila, od koho a o čem má být to ČP ?
      Po mě fú ohledně dětí nikdy nechtěl RL nebo tak (až potvrzení o studiu), a že jinak už toho chtěli...
      Také používám kouzelnou formulku " pošlete mi písemně". Většinou nepošlou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).